ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατική ομάδα προετοίμαζε επίθεση στη Μόσχα

Τρομοκρατική ομάδα προετοίμαζε επίθεση στη Μόσχα

Μια ομάδα ατόμων, τα οποία σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, συνέλαβε η Εθνική Επιτροπή Αντιτρομοκρατίας της Ρωσίας.

«Στο πλαίσιο μας σειράς ερευνών από τις υπηρεσίες ασφαλείας, μια ομάδα προσώπων συνελήφθη στο δυτικό τμήμα της Μόσχας, ενώ προετοίμαζε μια τρομοκρατική επίθεση στην πρωτεύουσα», ενημέρωσε η Επιτροπή σε ένα δελτίο Τύπου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το κίνητρο των τρομοκρατών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν στο διαμέρισμα των υπόπτων έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με 4 κιλά εκρηκτικής ύλης, τον οποίο και εξουδετέρωσαν.

«Στο διαμέρισμα όπου κρύβονταν οι εγκληματίες, ανακαλύφθηκε ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος εξουδετερώθηκε», γνωστοποίησε η Επιτροπή όπως μετέδωσε επίσης το πρακτορείο.

Η επιχείρηση των Αρχών είχε ως αποτέλεσμα να απομακρυνθούν περισσότεροι από 120 άνθρωποι από την περιοχή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, από πηγή των υπηρεσιών επιβολής της τάξης που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, τα άτομα που συνελήφθησαν και κρατούνται ως ύποπτοι είναι τρία.

«Συνολικά τρεις άνθρωποι κρατούνται και ανακρίνονται» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις