Σκληρή απάντηση Ρέντσι σε Γιούνκερ: Τελείωσε η περίοδος που μας ελέγχατε με τηλεχειριστήριο

Newsbomb

Με συνέντευξή του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Τg5, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι απάντησε και προσωπικά στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκερ για την Ιταλία.

«Η Ιταλία αξίζει σεβασμό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρέντσι, για τον οποίο η σύγκρουση με την Κομισιόν «δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στα δημοσιονομικά της χώρας».

«Η εποχή κατά την οποία οι Βρυξέλλες ελέγχανε την Ιταλία με τηλεχειριστήριο τελείωσε», πρόσθεσε ο Ρέντσι, όπως επίσης «τελείωσε και η περίοδος κατά την οποία η Ιταλία παρουσιαζόταν στις Βρυξέλλες με το καπέλο του επαίτη στο χέρι».

Και μπορεί ο Ματέο Ρέντσι να αναγνώρισε ότι «την ευελιξία την εισήγαγαν οι Βρυξέλλες» αλλά «μόνο όταν η Ιταλία τη ζήτησε με πολύ επίμονο τρόπο».

Καταλήγοντας, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «χρειάζεται μια οικονομική πολιτική η οποία να νοιάζεται λίγο περισσότερο για όσους δεν έχουν δουλειά και λίγο λιγότερο για τη λιτότητα και τους αυστηρούς κανόνες του προϋπολογισμού».

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved