Η Ρωσία καταγγέλλει την Τουρκία ότι μεταφέρει όπλα τη νύχτα στους τρομοκράτες στη Συρία

Newsbomb

Η Τουρκία τα βράδια προωθεί τρομοκράτες στις πόλεις της Συρίας, μεταξύ του Χαλεπίου και της Ιντλίμπ, καθώς και όπλα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος, Ιγκόρ Κονασένκοφ, όπως δημοσιεύει το Κρος επικαλούμενο το Itar Tass.

Ο Ρώσος στρατιωτικός έδειξε σχετικές φωτογραφίες που ελήφθησαν από τη συνοριακή διάβαση της Ρεϊχανλί.

«Από το σημείο αυτό της τουρκικής μεθορίου γίνεται, κυρίως, η μεταφορά, τη νύχτα, τζιχαντιστών οι οποίοι μεταφέρουν όπλα και πυρομαχικά σε τρομοκράτες που βρίσκονται στις πόλεις Χαλέπι και Ιντλίμπ», είπε ο Κονασένκοφ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ, αυτή τη μεταφορά όπλων και πυρομαχικών με αυτοκινητοπομπές, τις ονομάζουν «ανθρωπιστικές αποστολές».

«Η ίδια η Τουρκία φυλάκισε δημοσιογράφους που έφεραν στο φως αυτές τις αυτοκινητοπομπές, οι οποίοι κατέγραψαν τι μετέφεραν στους αντάρτες της Συρίας», είπε ο υποστράτηγος.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε εκδώσει ανακοίνωση που έλεγε ότι η μεταφορά των τρομοκρατών στη Συρία από την Τουρκία, γίνεται μαζί με τη μεταφορά όπλων και εκρηκτικών υλών.

Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η τουρκική ηγεσία, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εμπλέκεται στην παράνομη εξόρυξη και μεταφορά πετρελαίου από το έδαφος της Συρίας και του Ιράκ, σημειώνει το δημοσίευμα του ‘Κρος’.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved