ΚΟΣΜΟΣ

Προσφυγικό - Ζεεχόφερ: Ωφελείται η Γερμανία από την επιβολή συνοριακών ελέγχων

Προσφυγικό - Ζεεχόφερ: Ωφελείται η Γερμανία από την επιβολή συνοριακών ελέγχων

Η επιβολή συνοριακών ελέγχων από αρκετές χώρες κατά μήκος της μεταναστευτικής οδού στα Βαλκάνια ωφελεί τη Γερμανία καθώς μειώνει τον αριθμό των ανθρώπων που φθάνουν στη χώρα, δήλωσε σήμερα στο περιοδικό Der Spiegel ο Βαυαρός σύμμαχος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, ο Χορστ Ζεεχόφερ.

«Υπάρχει ένα σημείο καμπής στην προσφυγική πολιτική λόγω του κλεισίματος μεγάλων τμημάτων της βαλκανικής οδού», δήλωσε ο Χορστ Ζεεχόφερ στο γερμανικό περιοδικό. «Η Γερμανία ωφελείται απ' αυτό», πρόσθεσε.

Ο Ζεεχόφερ είναι ο αρχηγός της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU), του αδελφού κόμματος της κεντροδεξιάς Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU) της καγκελαρίου Μέρκελ που έχει τη βάση του στη Βαυαρία.

Η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία έχει ανακοινώσει πως οι αφίξεις μεταναστών στη Γερμανία έχουν μειωθεί κάθετα τις τελευταίες ημέρες, κυρίως εξαιτίας της κακοκαιρίας και του «μποτιλιαρίσματος» που προκλήθηκε από την έναρξη της ισχύος των συνοριακών περιορισμών από χώρες που βρίσκονται νοτιότερα στη μεταναστευτική οδό.