ΚΟΣΜΟΣ

Οδησσός της ακολασίας

Οδησσός της ακολασίας
Πρωτεύουσα του σεξοτουρισμού έχει αναδειχθεί η Ουκρανία. Τα δεινά και τα αδιέξοδα που επέφερε ...

Πρωτεύουσα του σεξοτουρισμού έχει αναδειχθεί η Ουκρανία. Τα δεινά και τα αδιέξοδα που επέφερε ο αμερικανικός τρόπος ζωής στη χώρα έχει σαν αποτέλεσμα το ένα τρίτο του πληθυσμού να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Το ρεπορτάζ αυτό κάνει ένα οδοιπορικό στην Ευρωπαϊκή Ταϋλάνδη, όπως την αποκαλούν, και καταγράφει σκληρές εικόνες παιδιών ενός κατώτερου Θεού.

Εικόνες με νεαρά κορίτσια, 13 και 14 ετών να κυκλοφορούν ημίγυμνα στους δρόμους αναζητώντας «πελάτες», είναι πλέον συνηθισμένες στις μεγάλες πόλεις.



Φτώχεια και εξαθλίωση έχουν ανεβάσει σε επικίνδυνα επίπεδα το ποσοστό των νέων γυναικών που έχουν εγκλωβιστεί στα δίχτυα της πορνείας.



Τα στοιχεία είναι δραματικά. Οι πόρνες υπολογίζονται σε 60.000 και τα παιδιά του δρόμου σε 2.500. Μάλιστα, το 40% της παιδικής πορνογραφίας φαίνεται πως έχει βιντεοσκοπηθεί στην Ουκρανία.

Γυναικείες οργανώσεις, όπως η FEMEN προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τον γυναικείο πληθυσμό ενάντια στην πορνεία, ωστόσο τα πρώτα δείγματα είναι απογοητευτικά, αποδεικνύοντας πως η «βιομηχανία» της πορνείας έχει ριζώσει βαθιά στη μετασοβιετική κοινωνία της Ουκρανίας.