Αποτελέσματα εκλογών ΗΠΑ: Στον Τραμπ Τέξας και Αρκάνσας, στην Κλίντον Νέα Υόρκη και Κονέκτικατ

Newsbomb

Αμερικανικές εκλογές αποτελέσματα:Καλά κρατεί το θρίλερ των αμερικανικών εκλογών με τους δύο υποψηφίους, Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον, να δίνουν μάχη ψήφο με ψήφο.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επικρατεί στο Τέξας, όπως προέβλεψε πριν από λίγο το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, εξασφαλίζοντας τους 38 εκλέκτορες της Πολιτείας.

Την ίδια ώρα ωστόσο η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Χίλαρι Κλίντον, «απαντά» με Νέα Υόρκη και εξασφαλίζει τους 29 εκλέκτορες της πολιτείας αυτής, όπως προβλέπουν τα τηλεοπτικά δίκτυα NBC και CBS.

Παράλληλα, η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον επικρατεί στην Πολιτεία του Κονέκτικατ, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Η νίκη αυτή — η οποία δεν ήταν απροσδόκητη, καθώς το Κονέκτικατ είναι μια Πολιτεία που ψηφίζει σταθερά τους Δημοκρατικούς — τής εξασφαλίζει άλλες επτά εκλεκτορικές ψήφους. Η Κλίντον έχει πλέον 104 ψήφους στο σώμα των εκλεκτόρων, ενώ ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ εξασφαλίζει 129.

Ο Τραμπ, από την άλλη, επικρατεί στο Αρκάνσας, εξασφαλίζοντας έξι εκλέκτορες, καθώς η Πολιτεία αυτή, παρότι τη δεκαετία του 1990 είχε ταχθεί υπέρ του Μπιλ Κλίντον για μερικά χρόνια, ψηφίζει Ρεπουμπλικάνους αδιάλειπτα από το 1980.

Ο Τραμπ κερδίζει επίσης σε Βόρεια Ντακότα, Νότια Ντακότα, Ουαϊόμινγκ, Κάνσας και Νεμπράσκα, ενώ η Κλίντον στο Ιλινόι, κατά το Ασοσιέιτεντ Πρες.

Δείτε LIVE ποιος κερδίζει τις κρίσιμες πολιτείες

Δείτε εδώ την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας, όπως την καταγράφει η Google:

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved