ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη: Σκότωσε την 15χρονη κόρη της πρώην συντρόφου του και αυτοκτόνησε

Φρίκη: Σκότωσε την 15χρονη κόρη της πρώην συντρόφου του και αυτοκτόνησε

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη της Ιταλίας από το φρικτό έγκλημα με θύμα ένα 15χρονη κορίτσι, στην πόλη Ισκιτέλα της Απουλίας.

Δράστης της δολοφονίας είναι ο 37χρονος πρώην σύντροφος της μητέρας του κοριτσιού, Antonio Di Paola, ο οποίος πυροβόλησε στο πρόσωπο την 15χρονη Nicolina και αμέσως μετά αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με την La Repubblica, την περίμενε στη στάση του λεωφορείου, που καθημερινά έπαιρνε προκειμένου να μεταβεί στο λύκειο όπου φοιτούσε.

Το κορίτσι έχασε τη μάχη για την ζωή το πρωί της Πέμπτης (21/9), καθώς υπέστη καρδιακή προσβολή. Είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση και παρά τις συνεχείς προσπάθειες των γιατρών παρέμεινε σε κωματώδη κατάσταση μέχρι την στιγμή που επήλθε το μοιραίο.

Το πτώμα του δράστη βρέθηκε χθες το απόγευμα σε ερημική περιοχή, έξω από την τοποθεσία Ισκιτέλα της Απουλίας.

Όπως δήλωσε η μητέρα της 15χρονης στους δημοσιογράφους, είχε καταγγείλει δυο φορές τον 37χρονο στην αστυνομία για βίαιη συμπεριφορά, αλλά -όπως αποδεικνύεται- η ίδια και η κόρη της δεν έτυχαν της πρέπουσας προστασίας.

Η δολοφονία του κοριτσιού αποτελεί ένα ακόμη περιστατικό βίας σε βάρος των γυναικών στην Ιταλία, ένα φαινόμενο το οποίο έχει επισημάνει η πρόεδρος της ιταλικής βουλής Λάουρα Μπολντρίνι, ζητώντας πιο αποτελεσματικά μέτρα προστασίας των γυναικών και ουσιαστικότερες εκστρατείες για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Πηγή: La Repubblica, ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις