Η απόλυτη φρίκη στη Χιλή: Βίασε μέχρι θανάτου βρέφος ενός έτους (vids)

Newsbomb

Αδυνατεί να συλλάβει υγιής νους το φρικιαστικό έγκλημα με θύμα ένα βρέφος μόλις ενός έτους στη Χιλή.

Η είδηση του θανάτου της μικρής Ambar από εσωτερική αιμορραγία και σοβαρή βλάβη οργάνων που προκλήθηκαν από εμφανή σεξουαλική κακοποίηση έχει προκαλέσει σοκ, αλλά και οργή, τόσο στην τοπική κοινωνία του Valparaíso, όσο και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το γεγονός, δε, ότι δράστης φέρεται να είναι ο σύντροφος της θείας του βρέφους, ο οποίος και συνελήφθη, επιτείνει την αίσθηση του αποτρόπαιου.

Το κουβάρι του ειδεχθούς εγκλήματος άρχισε να ξετυλίγεται την περασμένη Κυριακή (29/04) όταν η θεία του άτυχου βρέφους μετέφερε, μαζί με το σύντροφό της, το μωρό στο νοσοκομείο με ακατάσχετη αιμορραγία.

Ο ύποπτος ισχυρίστηκε στους γιατρούς ότι το 19μηνών κοριτσάκι τραυματίστηκε λόγω πτώσης από το κρεβάτι, ωστόσο η αλήθεια που αποκαλύφθηκε ήταν ανατριχιαστική.

Οι γιατροί, οι οποίοι έδωσαν «μάχη» για να κρατήσουν το μωράκι στη ζωή, αντιλήφθηκαν αμέσως πως τα τραύματα δεν οφείλονταν σε πτώση, αλλά προέρχονταν από βιασμό, ενώ οι εξετάσεις έδειξαν ότι το 19 μηνών «αγγελούδι» έπασχε από πνευμοπεριτόναιο, ενώ είχε υποστεί και διάφορους τραυματισμούς που μπορούν να προκληθούν μόνο από διεστραμμένη σεξουαλική κακοποίηση.

Η μικρούλα Amber μεταφέρθηκε αμέσως στη μονάδα παιδιατρικής εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου San Camilo, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει την άνιση μάχη, σκορπίζοντας σε θλίψη την οικογένειά της.

Πέθανε από εσωτερική αιμορραγία και σοβαρή βλάβη οργάνων, που προκλήθηκαν από εμφανή σεξουαλική κακοποίηση, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες του ιατρικού προσωπικού, τη Δευτέρα, αξιωματούχοι του Τμήματος Ερευνών (PDI) προφυλάκισαν τον 30χρονο Andrés Espinoza Aravena, το φίλο της θείας του νεκρού βρέφους, με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε βιασμό που οδήγησε στο θάνατο.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα, το περιστατικό ήταν τόσο σκληρό και απάνθρωπο που ακόμα και το έμπειρο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου αναζήτησε βοήθεια από ψυχολόγους, προκειμένου να ξεπεράσει αυτό που είχε αντιμετωπίσει.

Παρά τα αδιάσειστα στοιχεία, ο Espinoza επιμένει ότι είναι αθώος, υποστηρίζοντας ότι το κοριτσάκι τραυματίστηκε μετά από πτώση ύψος περίπου 50 εκατοστών, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά των οργισμένων αντιδράσεων εναντίον του.

Τη Δευτέρα, μάλιστα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Χιλής, Χέρνλεν Λαρράιν, ζήτησε τη μέγιστη ποινή για τον Andrés Espinoza, ο οποίος θα παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον έξι μήνες, μέχρι να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία εναντίον του.

Την ίδια ώρα, πλήθος κόσμου έχει ξεχυθεί στους δρόμους απαιτώντας δικαιοσύνη, αλλά και την αυστηρότερη τιμωρία για το ανθρωπόμορφο τέρας που προέβη στο πρωτοφανούς σκαιότητας έγκλημα.

Κάποιοι μάλιστα ζητούν τη σύλληψη και της θείας της Ambar, υποστηρίζοντας ότι είναι συνένοχη στο έγκλημα αυτό και πρέπει να τιμωρηθεί.
«Η αδελφή μου ήξερε γι 'αυτό, είναι συνεργός, δεν ταιριάζει στο μυαλό μου γιατί δεν κρατείται αυτήν τη στιγμή, γνωρίζοντας όλο το κακό που προκάλεσε στην ανιψιά μου», αναφέρει χαρακτηριστικά σε τοπικά ΜΜΕ ο Ignacio Pérez, αδερφός της και θείος της Ambar.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved