ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Αυτό είναι το πρώτο παιδί που απεγκλωβίστηκε από τη σπηλιά (pic)

Ταϊλάνδη: Αυτό είναι το πρώτο παιδί που απεγκλωβίστηκε από τη σπηλιά (pic)

Tαϊλάνδη | Ειδήσεις - Τον απεγκλωβισμό δύο παιδιών ανακοίνωσε τοReuters - Αναφορές του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων για αλλά δύο παιδιά που έχουν οδηγηθεί έξω από το σπήλαιο - Τιτάνια επιχείρηση για τη διάσωση των υπολοίπων μαθητών και του προπονητή τους -Απεσταλμένος δημοσιογράφος αποκαλύπτει την ταυτότητα του πρώτου παιδιού που διεσώθη

Τα δύο πρώτα παιδιά από την ποδοσφαιρική ομάδα που ήταν εγκλωβισμένα μαζί με τον προπονητή τους σε πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης απομακρύνθηκαν ήδη, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν αναφορές από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι έχουν διασωθεί συνολικά τέσσερα παιδιά, ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Εξάλλου, ο ανταποκριτής του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC μετέδωσε την πληροφορία ότι έξω από το σπήλαιο βρίσκονται συνολικά τέσσερα ασθενοφόρα.

«Δύο από τα παιδιά είναι έξω. Βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο υπαίθριο νοσοκομείο, δίπλα από τη σπηλιά», δήλωσε ο Τοσσαθέπ Μπουνθόνγκ, επικεφαλής του Τμήματος Υγείας της επαρχίας Τσιανγκ Ράι και μέλος της ομάδας διάσωσης.

«Θα τα εξετάσουν πρώτα οι γιατροί. Δεν έχουν μεταφερθεί ακόμα στο νοσοκομείο της Τσιανγκ Ράι», πρόσθεσε ο ίδιος στο Reuters.

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται πλέον η τύχη και για τα υπόλοιπα παιδιά και τον προπονητή τους που έχουν παγιδευτεί εδώ και 15 ημέρες στο πλημμυρισμένο συγκρότημα σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη καθώς ήδη από τα ξημερώματα της Κυριακής (08/07/2018) βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης.

Ο Mongkol "Mark" Boonpiam το πρώτο παιδί που απεγκλωβίστηκε

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Daniel Shutton, απεσταλμένο του αυστραλιανού network ten, το πρώτο παιδί που απεγκλωβίστηκε από το σπήλαιο είναι ο Mongkol "Mark" Boonpiam.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για την ταυτότητα του παιδιού.

Δείτε ΕΔΩ live εικόνα από τη δραματική επιχειρήση διάσωσης