ΚΟΣΜΟΣ

Παραλήρημα Ερντογάν: Έχουμε το Αιγαίο μας, τη Μεσόγειό μας, δεν έχουμε Κουρδιστάν

Παραλήρημα Ερντογάν: Έχουμε το Αιγαίο μας, τη Μεσόγειό μας, δεν έχουμε Κουρδιστάν
Στο Βόρειο Ιράκ υπάρχει Κουρδιστάν, είπε εξοργισμένος ο Τούρκος πρόεδρος

Να πάνε να ζήσουν στο Βόρειο Ιράκ όπου υπάρχει Κουρδιστάν, κάλεσε τα μέλη του φιλοκουρδικού κόμματος, HDP, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ορντού της Μαύρης Θάλασσας.

«Κουρδιστάν δεν έχουμε, έχουμε το Αιγαίο μας και τη Μεσόγειο μας», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος επικρίνοντας το φιλοκουρδικό κόμμα επειδή όπως είπε μιλάνε για Κουρδιστάν στην Τουρκία.

«Τι λέει χωρίς να ντρέπεται; Λέει Κουρδιστάν; Υπάρχει στην Τουρκία περιοχή που να λέγεται "Κουρδιστάν"; Θα σου πω εγώ ποιες περιοχές έχουμε. Έχουμε την ανατολική Ανατολία μας, έχουμε τη νοτιο-ανατολική Ανατολία μας, έχουμε τη Μαύρη Θάλασσά μας, έχουμε τη Μεσόγειο μας, έχουμε τη κεντρική Ανατολία μας, έχουμε το Αιγαίο μας, έχουμε τη θάλασσα του Μαρμαρά μας. Αν θέλεις, πήγαινε στο βόρειο Ιράκ, εκεί υπάρχει "Κουρδιστάν". Άντε στο καλό, πήγαινε στο καλό. Να πας και να ζήσεις εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε σε ομιλία του, ότι η Άγκυρα έχει λάβει μέτρα για όσους Ευρωπαίους έχουν συμμετάσχει σε διοργανώσεις ή εκδηλώσεις τρομοκρατικών οργανώσεων, αναφέροντας πως θα συλλαμβάνονται, τη στιγμή που θα μπαίνουν στην Τουρκία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Παρήγγειλε τηγανητές πατάτες με τυρί - Έμεινε άφωνος με αυτό που του σέρβιραν! (pic)

Αγωνία για την υγεία της Τάμτα - Γιατί ακύρωσε εμφανίσεις (pics)

Σχετικές ειδήσεις