Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Καλλιτεχνική κολύμβηση μέσα στα σκουπίδια - Τι συνέβη; (vid)

Ξανθίππη Γιαννάκου Ξανθίππη Γιαννάκου

Σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη ρύπανση των ωκεανών με πλαστικό, το The Big Bang Fair παρουσίασε το «Swiming in it», ένα βίντεο μικρού μήκους καλλιτεχνικής κολύμβησης, στο οποίο οι αθλήτριες εκτελούν τη ρουτίνα τους σε μια πισίνα γεμάτη πλαστικά σκουπίδια.

Κινούνται με χάρη μέσα στο νερό, αλλά τα χέρια και τα πόδια τους μπλέκουν σε αναρίθμητα πλαστικά μπουκάλια και σακούλες, θυμίζοντας τον αγώνα που δίνουν τα όντα της θάλασσας ενάντια στις ανθρώπινες καταναλωτικές συνήθειες.

Δείτε το βίντεο στην gallery του Newsbomb.gr.

Εξαιτίας των 8 εκατομμυρίων πλαστικών αντικειμένων, που κάθε μέρα καταλήγουν στους ωκεανούς μας, η θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα υφίσταται ανεπανόρθωτη βλάβη. Το βίντεο στοχεύει στο να υπογραμμίσει το τι κάνουν στο φυσικό μας περιβάλλον τα αντικείμενα μιας χρήσης.

Καθώς οι αθλήτριες γλιστρούν στο νερό, αυτό που θα ήταν μια κομψή περφόρμανς επισκιάζεται από τα πλαστικά σκουπίδια. Όταν οι αθλήτριες αναδύονται, τα πρόσωπά τους περιστοιχίζονται από πλαστικό, δίνοντας μια εικόνα αρκούντως εντυπωσιακή για τους θεατές: τους προτρέπουν να αναλάβουν δράση μειώνοντας τα απορρίμματα και καθαρίζοντας τις θάλασσες.

Στο βίντεο περιλαμβάνονται, επίσης, σύντομες συνεντεύξεις με μαθητές Γυμνασίου οι οποίοι εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το μέλλον του φυσικού περιβάλλοντός μας.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Τζόκερ: Αυτοί είναι οι δύο υπερτυχεροί που κέρδισαν τα 7.000.000 ευρώ - Πού συμπληρώθηκαν τα δελτία

Θρήνος: Πέθανε διάσημος ηθοποιός (pics)