Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε οι νεκροί από το κύμα κακοκαιρίας στην Ιταλία

Newsbomb

Πέντε άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Τρεις ηλικιωμένοι καταπλακώθηκαν όταν τα σπίτια τους κατέρρευσαν εξαιτίας κατολισθήσεων, ένας 70χρονος βρήκε επίσης τραγικό θάνατο στα νερά της λίμνης Ματζιόρε προσπαθώντας να τραβήξει τη βάρκα του στη στεριά, ενώ το βράδυ της Τετάρτης (12/11) δύτες της πυροσβεστικής εντόπισαν το πτώμα ενός ακόμη άνδρα, τριάντα έξι ετών, σε πέτρινο μύλο της Λομβαρδίας, στο εσωτερικό του οποίου η στάθμη του νερού ξεπερνούσε τα δυο μέτρα.

Το θύμα ήταν δημοτικός υπάλληλος και προσπάθησε, μαζί με συναδέλφους του, να ανοίξει τις βαλβίδες που ελέγχουν τη ροή των υδάτων δίπλα στο μύλο, ώστε να μειωθεί η στάθμη του νερού για να μην πλημμυρίσει κοντινό εστιατόριο.

Στο μεταξύ, εξαιτίας της κακοκαιρίας στο Μιλάνο παρέμειναν κλειστά, σήμερα (13/11) εξήντα σχολεία, ενώ υπερχείλισαν και οι δυο παραπόταμοι Σέβεζο και Λάμπρο, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Την ίδια ώρα, 120 άτομα αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά, τα σπίτια τους, με το δήμαρχο της πόλης, Τζουλιάνο Πιζαπία, να ζητά από τους κατοίκους να αποφύγουν να χρησιμοποιήσουν Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Τις τελευταίες ώρες, παράλληλα, αυξάνεται ανησυχητικά η στάθμη του Πο, του μεγαλύτερου ποταμού της χώρας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, μέσα στις επόμενες είκοσι τέσσερις ώρες υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης στις περιοχές Μορρέττο, Μπρεσέλο, Κολόρνο και Μετζάνι της βόρειας περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια.

Οι συνεχείς βροχοπτώσεις, τέλος, έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και στη βορειοανατολική περιφέρεια Φρίουλι, ενώ στη Βενετία έκανε και πάλι την εμφάνισή του το γνωστό φαινόμενο της παλίρροιας.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις μάλιστα, οι καιρικές συνθήκες πρόκειται να παρουσιάσουν και νέα, επιπλέον επιδείνωση, από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου…