Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βατικανό: Σοβαρές κατηγορίες στην γυμνόστηθη ακτιβίστρια

Γιάννης Φιλιππάκος Γιάννης Φιλιππάκος

Για εξύβριση της θρησκείας, για άσεμνες πράξεις σε δημόσιο χώρο καθώς και για κλοπή, κατηγορείται από το κράτος του Βατικανού η ακτιβίστρια της οργάνωσης Femen που συνελήφθη γυμνόστηθη στην προσπάθειά της να αρπάξει από τη φάτνη της πλατείας του Αγίου Πέτρου το ομοίωμα του νεογέννητου Ιησού.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, η Ουκρανή, Ιάνα Αλεξάντροβνα Αζχντάνοβα, κρατείται πριν από την ανάκριση από το δικαστήριο του Βατικανού καθώς η ενέργεια της «προσέβαλε το θρησκευτικό αίσθημα πολλών ανθρώπων».

Οι ακτιβίστριες των Femen πραγματοποίησαν διαδηλώσεις στο Βατικανό πριν από λίγο καιρό και οι αρχές της Αγίας Έδρας τους επέτρεψαν να φύγουν χωρίς να παρέμβουν. Αλλά αυτή τη φορά, όπως είπε ο πατέρας Λομπάρντι, το Βατικανό αποφάσισε να συλλάβει την Αζχντάνοβα καθώς η «θρησκευτικά εχθρική φύση της διαμαρτυρίας της πρέπει να θεωρηθεί ως εξαιρετικά σοβαρή λόγω των συνθηκών που προσβάλλουν σκόπιμα τα θρησκευτικά συναισθήματα ενός πολύ μεγάλου αριθμού πιστών».

Η γυμνόστηθη ακτιβίστρια συνελήφθη μετά την άμεση επέμβαση ενός αστυνομικού ο οποίος τη σκέπασε με ένα παλτό και την απομάκρυνε από την πλατεία και ενώ η Ουκρανή ακτιβίστρια φώναζε το σύνθημα που είχε γραμμένο στο στήθος της: «Ο Θεός είναι γυναίκα».

Η ιστοσελίδα της οργάνωσης Femen ανέφερε ότι η ακτιβίστρια εξέφρασε την διαμαρτυρία της ως μέρος της εκστρατείας αμφισβήτησης των θρησκειών «Σφαγή των Αθώων» για την «μανιακή επιθυμία να ελέγξουν τη γονιμότητα των γυναικών».