Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Αργεντινή: Οι 3 Γάλλοι αθλητές που έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή ελικοπτέρων (Vid)

Newsbomb

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έπειτα από σύγκρουση δύο ελικοπτέρων που πετούσαν σε μια τουριστική περιοχή της επαρχίας Λα Ρόχα στη βόρεια Αργεντινή, κατά διάρκεια των γυρισμάτων του γαλλικού τηλεπαιχνιδιού περιπέτειας "Dropped" - Ανάμεσά τους ήταν δύο Γάλλοι Ολυμπιονίκες και η Γαλλίδα ιστιοπλόος Φλοράνς Αρτό.

Τρεις από τους οκτώ γάλλους πρωταθλητές που μετείχαν στη νέα αυτή εκπομπή του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου TF1 σκοτώθηκαν στην Αργεντινή, όταν τα δύο ελικόπτερα που είχαν ναυλωθεί από την εταιρία παραγωγής συγκρούστηκαν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι η περίφημη ιστιοπλόος Φλοράνς Αρτό, η χρυσή Ολυμπιονίκης της κολύμβησης στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012 Καμίλ Μουφά και ο χάλκινος Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας το 2008 στο Πεκίνο Αλεξίς Βαλτίν, είναι μεταξύ των νεκρών του δυστυχήματος.

Οι δύο Αργεντινοί πιλότοι των ελικοπτέρων είναι επίσης νεκροί. Τα πέντα άλλα μέλη της ομάδας του "Dropped" που σκοτώθηκαν ήταν, σύμφωνα με τις αρχές της Αργεντινής, "οι Λοράν Σμπασνίκ, Λουσί Μέι-Νταλμπί, Βολόντια Γκινάρ, Μπρις Γκιλμπέρ και Εντουάρ Ζιλ".

Στη Γαλλία επικράτησε σοκ στην είδηση της απώλειας τόσων σπουδαίων αθλητών.

''Είμαι συγκλονισμένος για τους φίλους μου, Τρέμω, είμαι τρομοκρατημένος, δεν μπορώ να βρω λέξεις'', είναι το χαρακτηριστικό μήνυμα που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o Σιλβέν Βιλτόρ, ο Γάλλος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής που ήταν μέλος του καστ σε αυτό το τηλεοπτικό ριάλιτι σόου.

Ο Αλέξης Βαστίν κατατασσόταν μεταξύ των πιο ικανών πυγμάχων του κόσμου, και είχε χάσει το εισιτήριο για τον τελικό σε δύο ολυμπιακές αναμετρήσεις, στο Πεκίνο το 2008, όπου κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο, και στο Λονδίνο το 2012. "Δεν πίστευα ποτέ πως κάτι τέτοιο θα συνέβαινε για δεύτερη συνεχόμενη φορά" σημείωνε μετά τους αγώνες στο Λονδίνο, σε ένα αποτέλεσμα που προκάλεσε τις αποδοκιμασίες του κοινού στο βρετανικό γήπεδο.

Τραγική ειρωνεία είναι πως ο νεαρός αθλητής είχε χάσει την μικρή αδερφή του σε ηλικία 21 ετών, στις 5 Ιανουαρίου από αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Η 25χρονη Καμίλ Μουφάτ γεννήθηκε στη Νίκαια της Νότιας Γαλλίας και ασχολήθηκε με το κολύμπι από τα 7 της χρόνια. Τον τίτλο της πρωταθλήτριας τον κέρδισε μόλις στα 15 της χρόνια. Η 25χρονη Καμίλ ήταν το καμάρι της Γαλλίας στην κολύμβηση και το 2012 κέρδισε τρία χρυσά μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Φλοράνς Αρτό ήταν μία από τις μεγαλύτερες θαλασσοπόρους στον κόσμο και είχε κατορθώσει να επιβληθεί σε έναν κόσμο όπου κυριαρχούν οι άνδρες. Ενα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της "μικρής αρραβωνιστικιάς του Ατλαντικού" υπήρξε η νίκη της στον Δρόμο του Ρουμιού, το 1990 (διαδρομή Βρετάνη-Γουαδελούπη).

Ο όμιλος της TF1 εξέφρασε την "τεράστια θλίψη" του και τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων.

Τα γυρίσματα ματαιώνονται και όλες οι ομάδες θα επιστρέψουν στη Γαλλία, ανακοίνωσε το δίκτυο TF1. "Ολες οι ομάδες της παραγωγής είναι συντετριμμένες και συμπαραστέκονται στην οδύνη των οικογενειών"