ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Συζήτηση για το πρόγραμμα ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ από ΕΝI

Κύπρος: Συζήτηση για το πρόγραμμα ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ από ΕΝI

Το πρόγραμμα εργασίας, που θα υποβάλει ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός ΕΝΙ για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ και ο σχετικός προϋπολογισμός, θα συζητηθούν σε συνάντηση αντιπροσωπείας της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΚΡΕΤΥΚ) με εκπροσώπους της εταιρείας στο Μιλάνο.

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ΚΤΡΕΤΥΚ, Σόλων Κασίνης, είπε ότι θα ανταλλαγούν επίσης απόψεις για το είδος των σεισμικών ερευνών που θα κάνει η εταιρεία και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους.

Στο πλαίσιο του δευτέρου γύρου αδειοδότησης, η κυπριακή κυβέρνηση υπέγραψε τρία συμβόλαια με την ιταλο-κορεατική κοινοπραξία ΕΝΙ/KOGAS για χορήγηση άδειας εξερεύνησης υδρογονανθράκων στα ερευνητικά τεμάχια 2, 3, και 9 εντός της κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κ. Κασίνης ανέφερε ότι θα συζητηθεί και ενδεχόμενη επίσπευση του προγράμματος εργασιών και ότι στη διάρκεια της επίσκεψης στην Ιταλία, η κυπριακή αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τα εργαστήρια της ΕΝΙ, της μεγαλύτερης εταιρείας στον τομέα της ενέργειας στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων