ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Συζήτηση για το πρόγραμμα ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ από ΕΝI

Κύπρος: Συζήτηση για το πρόγραμμα ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ από ΕΝI

Το πρόγραμμα εργασίας, που θα υποβάλει ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός ΕΝΙ για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ και ο σχετικός προϋπολογισμός, θα συζητηθούν σε συνάντηση αντιπροσωπείας της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΚΡΕΤΥΚ) με εκπροσώπους της εταιρείας στο Μιλάνο.

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ΚΤΡΕΤΥΚ, Σόλων Κασίνης, είπε ότι θα ανταλλαγούν επίσης απόψεις για το είδος των σεισμικών ερευνών που θα κάνει η εταιρεία και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους.

Στο πλαίσιο του δευτέρου γύρου αδειοδότησης, η κυπριακή κυβέρνηση υπέγραψε τρία συμβόλαια με την ιταλο-κορεατική κοινοπραξία ΕΝΙ/KOGAS για χορήγηση άδειας εξερεύνησης υδρογονανθράκων στα ερευνητικά τεμάχια 2, 3, και 9 εντός της κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κ. Κασίνης ανέφερε ότι θα συζητηθεί και ενδεχόμενη επίσπευση του προγράμματος εργασιών και ότι στη διάρκεια της επίσκεψης στην Ιταλία, η κυπριακή αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τα εργαστήρια της ΕΝΙ, της μεγαλύτερης εταιρείας στον τομέα της ενέργειας στην Ευρώπη.