ΚΥΠΡΟΣ

Παρουσίαση του «οδικού χάρτη» του φυσ. αερίου δέχτηκε ο Αναστασιάδης

Παρουσίαση του «οδικού χάρτη» του φυσ. αερίου δέχτηκε ο Αναστασιάδης

Τον «οδικό χάρτη» όσον αφορά τις εξελίξεις στο θέμα του φυσικού αερίου από την εξόρυξη μέχρι την εκμετάλλευσή του παρουσίασε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτορας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι έγινε λεπτομερέστατη καταγραφή σχετικά με το τι απομένει να γίνει, ποιο δρόμο θα ακολουθήσει η Κυπριακή Δημοκρατία, ποια στάδια, και πότε προβλέπει να χρησιμοποιήσει το δικό της φυσικό αέριο και να το εκμεταλλεύεται εμπορικά. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η έναρξη της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου προβλέπεται περί το 2020.

Ερωτηθείς για το θέμα της δημιουργίας τερματικού, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι πρέπει να γίνουν σχεδιασμοί και τότε θα μπορεί να λεχθεί με ακρίβεια πότε υπολογίζεται να ολοκληρωθεί. Αναφορικά με τον υπολογισμό των ετησίων εσόδων από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι είναι πρόωρο να γίνουν υπολογισμοί και λόγος για αριθμούς, χωρίς να υπάρχουν τα τελικά στοιχεία.