ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριανού: «Έχω στοιχεία για τη σκευωρία κατά του ΑΚΕΛ»

Κυπριανού: «Έχω στοιχεία για τη σκευωρία κατά του ΑΚΕΛ»

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δήλωσε ότι αν χρειαστεί θα καταθέσει τα στοιχεία για το θέμα της Δρομολαξιάς, για να αποδειχθεί, όπως είπε, η σκευωρία εις βάρος του ΑΚΕΛ.

«Αν στηθεί τελικά αυτή η σκευωρία», πρόσθεσε, «τότε θα καταθέσω τα στοιχεία και στη δικαιοσύνη και στη βουλή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κυπριανού, μιλούσε μετά από συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος ανέλαβε πρωτοβουλία για εκτόνωση της αντιπαράθεσης στο εσωτερικό μέτωπο, μετά τις καταγγελίες του ΑΚΕΛ περί σκευωρίας, με αφορμή το σκάνδαλο αγοραπωλησίας τ/κ γης από το ταμείο συντάξεων των εργαζομένων της CYTA στη Δρομολαξιά.

Ερωτηθείς εάν ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών ζήτησε από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ να καταθέσει αυτά τα στοιχεία, ο Δημήτρης Συλλούρης είπε ότι σκοπός της συνάντησης δεν ήταν να πάρει κατάθεση από τον Άντρο Κυπριανού. «Αν θέλει να πει οτιδήποτε, θα το πει μόνος του», τόνισε.

«Η αντίδραση του ΑΚΕΛ δεν στοχεύει στο να παρεμποδιστεί η δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της, αλλά να διαλευκανθεί το ζήτημα, ούτως ώστε να μην σπιλώνονται ονόματα ανθρώπων που δεν φταίνε σε τίποτα», τόνισε ο κ. Κυπριανού.

Καταβάλλεται προσπάθεια, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, να στηθούν μαρτυρίες, με τρόπο που να ενοχοποιούνται συγκεκριμένα πρόσωπα και να αθωωθούν άλλα.

Τα πολιτικά κόμματα, είπε, πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της διαπλοκής και της διαφθοράς και τόνισε ότι λυπάται γιατί αυτή η υπόθεση αποπροσανατολίζει πολιτικούς και κοινή γνώμη από το κυπριακό, την οικονομία και τα θέματα ΦΑ. «Άπαντες ζητούν συλλογικότητα και ενότητα αλλά κάθε άλλο παρά την οικοδομούν τα κόμματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Συλλούρης, υπέδειξε ότι υπάρχει κοινός τόπος και αντίληψη για απόδοση δικαιοσύνης στα σωστά πλαίσια, και συνεργασία των κομμάτων, μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις, ώστε να οδηγηθούμε στην πραγματική απόδοση δικαιοσύνης, χωρίς να θυματοποιείται ο οποιοσδήποτε.

Εξάλλου, ο κ. Κυπριανού αποκάλυψε και κάποια από τα μέτρα που μελετά το ΑΚΕΛ, ώστε να προωθηθούν στη βουλή για περιορισμό της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Όπως είπε, δύο από αυτά είναι όπως τα μέλη του πολιτικού γραφείου και κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ, καταθέτουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, ενώ θα δίνονται στη δημοσιότητα και οι λογαριασμοί του κόμματος κάθε χρόνο.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ