ΚΥΠΡΟΣ

Οι εορτασμοί της 28ης Οκτωβρίου στη Λεμεσό

Οι εορτασμοί της 28ης Οκτωβρίου στη Λεμεσό

Με πεντάλεπτη γενική κωδωνοκρουσία των Ιερών Ναών της πόλης, εωθινό στους δρόμους και έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, άρχισαν το πρωί στη Λεμεσό οι εορτασμοί για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στις 09:45 θα τελεστεί, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης Δημήτρης Δημητρίου.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων (Πλατεία Ηρώων), από επισήμους, παλαιούς πολεμιστές, κόμματα και οργανώσεις και απόδοση τιμών από τμήμα της Εθνικής Φρουράς, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Λανιτείου.

H καθιερωμένη παρέλαση, κατά μήκος της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’, θα ξεκινήσει στις 11:45 και το χαιρετισμό της θα δεχθεί ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος. Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν παλαιοί πολεμιστές, σωματεία, μαθητές και μαθήτριες, Οδηγοί, Πρόσκοποι και τμήματα της Εθνικής Φρουράς.

Στις 18:00 θα γίνει υποστολή της σημαίας στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, όπου θα παιανίζει η Φιλαρμονική του Λανιτείου και θα αποδοθούν τιμές από τμήμα της ΕΦ, ενώ θα ακολουθήσει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και λαμπαδηφορία από το Σώμα Κυπρίων Οδηγών.

ΠΗΓΗ ikypros