ΚΥΠΡΟΣ

ΔΝΤ: Στις 28 Μαρτίου η απόφαση για τη δόση στην Κύπρο

ΔΝΤ: Στις 28 Μαρτίου η απόφαση για τη δόση στην Κύπρο

Στις 28 Μαρτίου πρόκειται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για να αποφασίσει την έγκριση της δόσης της Κύπρου. Αυτό ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Η αποστολή του ΔΝΤ μαζί με τους εταίρους μας της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» ολοκλήρωσαν στις 11 Φεβρουαρίου τις συνομιλίες με την κυπριακή κυβέρνηση, στο πλαίσιο την τρίτης επιθεώρησης του κυπριακού προγράμματος, είπε. Το ΔΣ, συνέχισε, “έχει προγραμματίσει να εξετάσει την τρίτη επιθεώρηση στις 28 Μαρτίου κι ως συνήθως θα ακολουθήσει η δημοσιοποίηση της έκθεσης της αποστολής μας».

Απαντώντας σε ερώτημα για την παραίτηση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη και τον διορισμό της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, ο κ. Ράις είπε πως το ΔΝΤ «προσβλέπει να εμπλακεί με τη νέα διοικήτρια ως μέρος του διαλόγου με τις κυπριακές αρχές για το πρόγραμμα της Κύπρου, όπως κι ως μέρος των τακτικών επαφών του ΔΝΤ με τις αρχές ενός κράτους μέλους και επικεφαλής κεντρικής τράπεζας».

πηγη ikypros.com

Διαβάστε επίσης

ΔΝΤ: Τα μέτρα στην Ελλάδα είχαν αντίκτυπο στους φτωχούς