ΔΝΤ: «Πράσινο φως» για την εκταμίευση 83,3 εκατ. ευρώ προς την Κύπρο

Newsroom Newsroom

ΔΝΤ: «Πράσινο φως» για την εκταμίευση 83,3 εκατ. ευρώ προς την Κύπρο

Την εκταμίευση 83,3 εκατ. ευρώ για την Κύπρο ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), κατά τη σημερινή συνεδρίασή του.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος επιτρέπει την εκταμίευση 74,25 εκατομμυρίων SDR (περίπου 83,3 εκατ. ευρώ).

Επισημαίνεται ακόμη ότι το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου ενέκρινε επίσης την τροποποίηση των κριτηρίων απόδοσης για τους δημοσιονομικούς στόχους τέλους Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πρόγραμμα έχει ως στόχο την σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας, την επίτευξη της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και την στήριξη της ανάκαμψης για τη διατήρηση της ευημερίας του πληθυσμού.

Πριν την απόφαση, είχε κατατεθεί στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου η έκθεση της υπεύθυνης της αποστολής του Ταμείου στην Κύπρο, Ντέλιας Βελκουλέσκου, με θετικές αναφορές για την υλοποίηση του μνημονίου που συμφώνησε η τρόικα με τις κυπριακές αρχές.

Μετά την ανακοίνωση του ΔΝΤ, θα δοθεί και γραπτή δήλωση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία θα αναφέρεται στην πορεία του κυπριακού οικονομικού προγράμματος.

Διαβάστε επίσης:

ΔΝΤ: Στις 28 Μαρτίου η απόφαση για τη δόση στην Κύπρο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved