ΚΥΠΡΟΣ

Τρόικα-ΚΤ Κύπρου: Ανασκόπηση εξελίξεων στον τραπεζικό τομέα

Τρόικα-ΚΤ Κύπρου: Ανασκόπηση εξελίξεων στον τραπεζικό τομέα

Στην ανασκόπηση των εξελίξεων στον τραπεζικό τομέα καθώς και στο εποπτικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των τραπεζών, θα επικεντρωθούν οι σημερινές συναντήσεις της τρόικας, στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης της πορείας υλοποίησης του προγράμματος στήριξης για την Κύπρο, σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας Αλίκη Στυλιανού.

Όπως δήλωσε η Εκπρόσωπος, έχει καθοριστεί η ημερήσια διάταξη των συναντήσεων του κλιμακίου της Τρόικας για τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου από σήμερα έως και τις 12 Μαΐου, οι οποίες διεξάγονται σε τεχνοκρατικό επίπεδο. Η ημερήσια διάταξη, όπως κάθε φορά, θα τυγχάνει αναπροσαρμογής σε καθημερινή βάση.

Οι συναντήσεις άρχισαν σήμερα το πρωί στις 9.00 π.μ. και αφορούν την τέταρτη αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης του προγράμματος στήριξης για την Κύπρο.

Θα συζητηθεί, επίσης, η πρόοδος των τραπεζών στη διαχείριση των καθυστερήσεων.

Αργότερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Σύνδεσμο Καταναλωτών και τον Σύνδεσμο Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους και τις εμπειρίες τους σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα στις συναλλαγές και την αναδιάρθρωση δανείων.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης

ΥΠΟΙΚ Κύπρου: Γιατί προχωρήσαμε στην έκδοση του ομολόγου