ΚΥΠΡΟΣ

Υποψήφιος στις «εκλογές» ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής

Υποψήφιος στις «εκλογές» ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής

Την απόφαση του να είναι υποψήφιος στις «προεδρικές εκλογές» στη λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου», που θα γίνουν του χρόνου, ανακοίνωσε ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Κουντρέτ Οζερσάι.


Ο κ. Οζερσάι δήλωσε στην εφημερίδα «Κίπρις» ότι έχει ενημερώσει για την απόφαση τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου και πρόσθεσε πως αντιλαμβάνεται τις ευθύνες που έχει ως διαπραγματευτής στις συνομιλίες, και γι’ αυτό δεν θα ασχοληθεί με την προεκλογική εκστρατεία.

«Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο και αν ο κ. Έρογλου θεωρήσει ότι θα πρέπει να συνεχίσω τα καθήκοντά μου ως διαπραγματευτής, τότε αυτό θα πράξω» ανέφερε, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σε ερώτηση, για το ενδεχόμενο ο Ντερβίς Έρογλου να αποδεχτεί την πρόταση του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και να είναι ο υποψήφιός του, ο κ. Οζερσάι είπε ότι ο ίδιος ο κ. Έρογλου θα αξιολογήσει τα δεδομένα και θα ανακοινώσει την απόφασή του σε ένα μήνα.

Στις «εκλογές» κατέρχονται επίσης η Σιμπέλ Σιμπέρ του Τουρκοκυπριακού Ρεμπουμπλικανικού Κόμματος και ο Μουσταφά Ακιντζί από το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης: Επίσκεψη «αστραπή» του Ντέιβιντ Κάμερον στη βρετανική βάση στη Λεμεσό