ΚΥΠΡΟΣ

Το συμβόλαιο Γιωρκάτζη στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Θεσμών

Το συμβόλαιο Γιωρκάτζη στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Θεσμών

Στη συνεδρία γίνεται συζήτηση και για την εσωτερική έρευνα στο Προεδρικό.

Οι καταγγελίες για πιέσεις και απειλές από οικονομικά συμφέροντα αλλά και το συμβόλαιο της διοικήτριας της ΚΤ Κύπρου απασχολούν τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών.

Στη συνεδρία γίνεται συζήτηση και για την εσωτερική έρευνα στο Προεδρικό, που διέταξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να διακριβωθεί τι ακριβώς έγινε και ποιος φέρει την ευθύνη για τη μη διαπίστωση της αφαίρεσης από το συμβόλαιο της Διοικήτριας της πολύ σημαντικής παραγράφου, που αφορούσε το ασυμβίβαστο.

Στα ερωτήματα που αφορούν τη διαδικασία, που ακολουθήθηκε για την τελική υπογραφή του συμβολαίου της, απαντά η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη. Δηλώνει, μάλιστα, ότι ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών θα αποδείξει πως όλα όσα ανέφερε στην προηγούμενη συνεδρίαση της ίδιας Επιτροπής ήταν αλήθεια και δεν έχει κάτι να κρύψει.

Στη σημερινή συνεδρίαση, πέραν του Γενικού Εισαγγελέα, παρίσταται, για πρώτη φορά, και ο Νομικός Σύμβουλος της Κεντρικής Τράπεζας, Αλέκος Ευαγγέλου.
Από την εξέλιξη της διερεύνησης του θέματος ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, η οποία πιθανόν να μην ολοκληρωθεί σήμερα, αλλά και από τα γραπτά στοιχεία, που κατατίθενται, θα εξαρτηθεί και η στάση του Κοινοβουλίου, καθώς και οι περαιτέρω εξελίξεις.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Φειδίας Σαρίκας, δήλωσε ότι με την ολοκλήρωση της διερεύνησης και εφόσον συμφωνούν όλα τα κόμματα, θα εκδοθεί έκθεση συμπερασμάτων, η οποία θα έχει τη μορφή πορίσματος. Αν από τις συζητήσεις και το πόρισμα προκύπτει ανάγκη, τότε δεν αποκλείεται αυτό να αποσταλεί στη Νομική Υπηρεσία, για περαιτέρω αποφάσεις.

Πηγη ΣΙΓΜΑ