ΚΥΠΡΟΣ

Ελλάδα-Κύπρος βλέπουν «ζεστά» αγωγό ΦΑ μέσω Κρήτης

Ελλάδα-Κύπρος βλέπουν «ζεστά» αγωγό ΦΑ μέσω Κρήτης

Το θέμα μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω Ελλάδας και Κύπρου προς την Ευρώπη συζήτησε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης με τον Ελληνα ομόλογό του Γιάννη Μανιάτη.

Ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, είπε ότι οι δύο χώρες έχουν αποφασίσει τα επόμενα βήματα για την προώθηση έργων κοινού ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

A. Για τον αγωγό Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας

B. Για την αποθήκευση υγροποιημένου φυσικού αερίου

Αναφέρθηκε επίσης σε προσπάθειες που γίνονται για διευθέτηση συγκεκριμένων συναντήσεων προς αυτή την κατεύθυνση στις Βρυξέλλες, εντός Δεκεμβρίου.

Ο Γιάννης Μανιάτης, με τη σειρά του έκανε λόγο για μοναδική και ιστορική συγκυρία προκειμένου Ελλάδα και Κύπρος να αναδείξουν τον γεωπολιτικό τους ρόλο για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης.

Μετά από 2-3 δεκαετίες, ανέφερε, οι δύο χώρες προσφέρουν μια νέα πηγή τροφοδοσίας φυσικού αερίου προς την υπόλοιπη Ευρώπη και την επιλογή μιας νέας διόδου μεταφοράς αυτού του αγαθού.

«Ο East Med που ενώνει τα κοιτάσματα Ισραήλ Κύπρου μέσω Κρήτης και Ηπειρωτικής Ελλάδας με την υπόλοιπη Ευρώπη και μπορεί να αποτελέσει μαζί με το LNG μια νέα πηγή τροφοδοσίας για την ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Σχετικές ειδήσεις