ΚΥΠΡΟΣ

Λακκοτρύπης: Μελετάται πρόταση έρευνας πετρελαίου στην ξηρά

Λακκοτρύπης: Μελετάται πρόταση έρευνας πετρελαίου στην ξηρά

Πληρέστερα γεωλογικά δεδομένα σε σχέση με το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου αναμένεται να δώσουν εναέριες γεωλογικές επισκοπήσεις για την ξηρά, τις οποίες μελετά το υπουργείο Ενέργειας.

Ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» που αφορά πρόταση για έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στη στεριά, είπε ότι υπάρχει ενώπιον του υπουργείου μια πρόταση την οποία παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο για διεξαγωγή γεωλογικών επισκοπήσεων στην ξηρά δια αέρος. «Είναι μια πρόταση, την οποία επεξεργαζόμαστε- δεν θα πω περισσότερα γιατί είναι ακόμα υπό μελέτη, και αν υπάρχει οτιδήποτε θα πάμε πίσω στο Υπουργικό Συμβούλιο για τις τελικές αποφάσεις».

Ο Κύπριος υπουργός είπε ότι γίνεται προσπάθεια να οριστεί, την ερχόμενη βδομάδα, στις Βρυξέλλες, συνάντηση του ιδίου και των ομολόγων του της Ελλάδας και του Ισραήλ με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπο Ενέργειας Μάρος Σέφκοβιτς, για να ζητηθεί να χρηματοδοτήσει η ΕΕ μελέτες για τον αγωγό μεταξύ Ανατ. Μεσογείου, Κύπρου και Ελλάδας για μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΜΝΑ

Σχετικές ειδήσεις