ΚΥΠΡΟΣ

ΥΠΟΙΚ Κύπρου: Σημαντικό και για την Κύπρο το Eurogroup της Δευτέρας

ΥΠΟΙΚ Κύπρου: Σημαντικό και για την Κύπρο το Eurogroup της Δευτέρας

Το αυριανό (16/2/2015( Eurogroup δεν είναι σημαντικό μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Κύπρο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

«Στο Eurogroup», τόνισε, «θα εξηγήσω πως οι κόποι του κυπριακού λαού αποφέρουν καρπούς».

Ο χάρης Γεωργιάδης επισήμανε πως δεν υπάρχει σχέδιο για αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου Grexit, αφού, όπως είπε, το σενάριο αυτό το έχει αποκλείσει η ίδια η Ελληνική Κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός υπέδειξε πως το ανοικτό θέμα των εκποιήσεων πλήττει την αξιοπιστία της Κύπρου, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση κατά την αντιπολίτευσης.

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε πως η αρνητική στάση των κομμάτων καθυστερεί τη συνέχεια του προγράμματος

Ο Υπουργός επιμένει στις προβλέψεις για έξοδο από το μνημόνιο εντός του έτους, ενώ εκφράζει και ικανοποίηση για τη μείωση επιτοκίων.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης επανέλαβε πως η στήριξη της Λευκωσίας στις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι δεδομένη

Κληθείς να πει κατά πόσο στην αυριανή συνεδρία του Εurogroup αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της Κύπρου, ανέφερε ότι «το θέμα της Κύπρου θα συζητηθεί στο πλαίσιο της κατάστασης πραγμάτων, λόγω της μη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης. Θα γίνει ενημέρωση από τον Υπουργό Οικονομικών και από τους τεχνοκράτες της Τρόικα, σε σχέση με την κατάσταση πραγμάτων του κυπριακού Προγράμματος».

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Ρoή Ειδήσεων