ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρου Χρυσόστομος : (Δώστε ) στους Ρώσους που πάντα μας υποστήριξαν!

Κύπρου Χρυσόστομος : (Δώστε ) στους Ρώσους που πάντα μας υποστήριξαν!

Την εκτίμησή του για την συμφωνία Ελλάδας-Eurogroup καταθέτει ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος αναφέρθηκε και στο φλέγον θέμα του νόμου των εκποιήσεων.

Σκούρα βλέπει τα πράγματα για την Ελλάδα, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μετά και τη συμφωνία που προέκυψε στο κρίσιμο Eurogroup της περασμένης Παρασκευής. Θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας έπραξε καλώς και διαπραγματεύθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εκείνος που ζητεί, λαμβάνει.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε δεινή δυστυχώς θέση. Το χρέος είναι τόσο πολύ που καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να το διαχειριστεί. Πρέπει να φανεί η Ευρώπη πολύ κοντά στην Ελλάδα, να της συμπαρασταθεί. Πιστεύω ότι στο τέλος δεν θα τα καταφέρουν», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Κύπρου Χρυσόστομος ήταν κάθετος όσον αφορά το νόμο των εκποιήσεων που αφορά στην Κύπρο, ο οποίος τελεί σε αναστολή μέχρι το Μάρτιο. Όπως λέει, πρέπει αφενός να προστατευθούν οι φτωχοί και αφετέρου οι έχοντες να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους και να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.

Στέλνει την ίδια ώρα και το μήνυμά του σε μια άλλη ομάδα πολιτών.

«Εκείνοι που έχουν επαύλεις μεγάλες, που δεν έχουν και την ανάλογη οικονομική ευχέρεια οφείλουν να διορθώσουν το λάθος τους και αντί να κατοικούν μέσα σε επαύλεις των 500 τετραγωνικών μέτρων να πάρουν ένα διαμέρισμα των 120 να ζουν αξιοπρεπώς. Οι εγωισμοί πρέπει να σταματήσουν», είπε.

Σαφές είναι και το μήνυμά του προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ενόψει της μετάβασής του την Τρίτη στη Μόσχα και τις εκεί επαφές του με το Ρώσο πρόεδρο και αξιωματούχους της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Εάν δεν δώσουμε δεν θα πάρουμε. Οσάκις χρειαστήκαμε τους Ρώσους στο Συμβούλιο Ασφαλείας, πάντοτε μας υποστήριζαν, ποτέ δεν μας υποστήριξε ούτε η Αγγλία, ούτε η Αμερική. Ανήκωμεν μεν στη Δύση αλλά δεν μας βλάπτει και η Ανατολή», τόνισε.

Ο Κύπρου Χρυσόστομος ανέφερε ότι οι διευκολύνσεις που δίδονται σε άλλες χώρες από την Κύπρο πρέπει να δίδονται και στη Ρωσία.

sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις