ΚΥΠΡΟΣ

Το θέμα του τουρισμού στις επαφές Λακκοτρύπη στη Μόσχα

Το θέμα του τουρισμού στις επαφές Λακκοτρύπη στη Μόσχα

Το θέμα της επαναφοράς...των Ρώσων τουριστών στη Κύπρου θα θέσει μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης κατά την επίσκεψη του στη Μόσχα.

«Πρόθεσή μας είναι να συναντηθούμε με τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία που πετά στην Κύπρο, όπως και με τον μεγαλύτερο οργανωτή ταξιδιών, με στόχο να περιορίσουμε τις ενδεχόμενες απώλειες από την αγορά αυτή και να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη τουριστική χρονιά το 2015», τόνισε ο Γιώργος Λακκοτρύπης.

Σχετικά με το θέμα του φυσικού αερίου και συγκεκριμένα κατά πόσον η Ρωσία συμπεριλαμβάνεται στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κύπρου και αν υπάρχει ενδιαφέρον από Ρωσικές εταιρείες για δραστηριοποίηση στην Κύπρο, ο κ. Λακκοτρύπης ήταν σαφής :

«Είχαμε κατά καιρούς κάποιο ενδιαφέρον από διάφορες εταιρείες, κυρίως ιδιωτικές, και βεβαίως αν υπάρξει και αυτό το ενδιαφέρον τώρα, που θα επισκεφθούμε τη Μόσχα, θα το εξετάσουμε με την απαραίτητη σοβαρότητα», ανέφερε.

Αναφορικά με το αν θα συζητηθεί και το θέμα των κυρώσεων από την Ευρώπη, ο υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι βρίσκεται στην ατζέντα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σχετικές ειδήσεις