Κύπρος-Βιετνάμ: Συζητήσεις για συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας

Newsbomb

Τη θέση ότι η σύναψη συμφωνίας Κύπρου – Βιετνάμ για την αποφυγή διπλής φορολογίας θα είναι επωφελής και για τις δύο χώρες εξέφρασανο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Χρίστος Πατσαλίδης και ο Αναπληρωτής ΥΠΕΞ του Βιετνάμ Bui Thanh Son,σε συνάντηση που είχαν σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, στην οποία και αναφέρεται ότι οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός του 2015.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου «στη συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών έγινε αλληλοενημέρωση για την κατάσταση των οικονομιών των δύο χωρών και αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα διμερούς συνεργασίας και συζητήθηκαν οι προοπτικές για την ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών».

«Τόσο ο κ Πατσαλίδης όσο και ο κ. Bui Thanh Son αναφέρθηκαν στη διαδικασία συνομολόγησης της Συμφωνίας Αποφυγής Διπλής Φορολογίας μεταξύ των δυο κρατών και συμφώνησαν ότι η σύναψη της θα είναι επωφελής και για τις δύο χώρες», αναφέρεται.

Οι διαπραγματεύσεις, προστίθεται, «αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός του 2015 μεταξύ των δύο διαπραγματευτικών ομάδων των δύο κρατών και κρίνεται ότι θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ , καθώς επίσης και με άλλες χώρες».

«Η επικαιροποίηση, διατήρηση και η επέκταση του υφιστάμενου δικτύου Συμβάσεων Αποφυγής Διπλής Φορολογίας, οι οποίες είναι υψίστης οικονομικής και πολιτικής σημασίας, στοχεύει περαιτέρω στην ενίσχυση και προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στην προώθηση της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου», καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved