ΚΥΠΡΟΣ

Συνάντηση Αναστασιάδη-Γιωρκάτζη με κυρίαχο θέμα τις τράπεζες

Συνάντηση Αναστασιάδη-Γιωρκάτζη με κυρίαχο θέμα τις τράπεζες

Προπαρασκευαστικού χαρακτήρα συνάντηση με την Χρυστάλλα Γιωρκάτζη είχε το πρωί της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενόψει της συνάντησης του με τις ηγεσίες των τραπεζών Κύπρου, Ελληνικής και Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, την προσεχή Πέμπτη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το καυτό θέμα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων. Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού ενημερώθηκε από την Κεντρική Τράπεζα για την πορεία των αναδιαρθρώσεων εξέφρασε την ικανοποίηση του από την επιτάχυνση που καταγράφεται.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω επιτάχυνσης των αναδιαρθρώσεων εξού και θα συζητήσει το θέμα που ταλανίζει την κυπριακή οικονομία με τις τράπεζες.

Στο μεταξύ η Κυβέρνηση ανακοίνωσε τον διορισμό δύο μη εκτελεστικών συμβούλων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας. Πρόκειται για τους Αντρέα Γιασεμίδη και Φοίβο Βάκη οι οποίοι θα λαμβάνουν έκαστος από 30 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Μετά τις παραιτήσεις Ζένιου, Κοιλιάρη και Κωνσταντίνου πληρώθηκαν σήμερα οι δύο θέσεις. Η θέση που παραμένει κενή δεν διευκρινίστηκε κατά πόσο θα πληρωθεί στο μέλλον.

Η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη παρουσίασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την μελέτη συμβουλευτικού οίκου αναφορικά με τις δομές και τη μορφή διακυβέρνησης της Κεντρικής Τράπεζας και συμφωνήθηκε να συζητηθεί το θέμα και εκεί που κρίνεται αναγκαίο να υπάρξουν και αλλαγές σε νομοθετικό επίπεδο.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ερωτηθείς κατά πόσο τέθηκε θέμα παύσης της διοικητού ανέφερε ότι δεν συζητήθηκε τέτοιο θέμα και όταν υπάρξει η όποια εξέλιξη θα ανακοινωθεί.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Σχετικές ειδήσεις