MEETING POINT

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο Newsbomb.gr και την Όλγα Τρέμη

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο Newsbomb.gr και την Όλγα Τρέμη

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλά για όλα τα μεγάλα, ανοιχτά μέτωπα της πανδημίας και της Υγείας στο Newsbomb.gr και στο Meeting Point με την Όλγα Τρέμη.

Απαντά στα ερωτήματα για το τι σημαίνει, που οδηγεί και πώς θα αντιμετωπιστεί το 4ο κύμα της πανδημίας και η έκρηξη των κρουσμάτων του κορονοϊού, μιλά για τις αντοχές, τις δυνατότητες και τις ελλείψεις του συστήματος Υγείας και λέει ποιες είναι οι άμεσες, μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η κοινωνία και η κυβέρνηση.

Ο Θάνος Πλεύρης δίνει επίσης απαντήσεις για το εάν, και ποια νέα μέτρα θα υπάρξουν σε περίπτωση επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων, και τοποθετείται κατηγορηματικά στο ζήτημα ενδεχόμενων περιορισμών και για τους εμβολιασμένους.

Απαντά ακόμη στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την εξαίρεση της Εκκλησίας σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα για τους μη εμβολιασμένους, στο εάν θα υπάρξει επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και πέραν των υγειονομικών, καθώς και στην πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την συγκρότηση νέας επιστημονικής επιτροπής με διακομματική αποδοχή.

Ο Θάνος Πλεύρης εξηγεί ακόμη γιατί, παρά τα αυξημένα κρούσματα, η επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα δεν είναι ίδια με πέρσι, και δίνει στοιχεία για την αναλογία κρουσμάτων-νοσηλειών, για τις ΜΕΘ και για τις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Μιλά επίσης για τον κλάδο του φαρμάκου και το clawback, καθώς και για τις δαπάνες για την Υγεία και τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Δείτε το trailer της συνέντευξης:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χριστουγεννιάτικο κοινωνικό μέρισμα: «Κλειδώνουν» οι αποφάσεις - Πότε θα ανακοινωθούν

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Λάσκος - Η επιθυμία της οικογένειάς του (pics)

Τραγικός θάνατος για 33χρονη στο Βέλγιο: Έπεσε από ύψος 30 μέτρων ενώ πόζαρε για μια φωτογραφία