MEETING POINT

Δημήτρης Μαύρος στο Newsbomb.gr: Τα τρία δημοσκοπικά μηνύματα προς ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Δημήτρης Μαύρος στο Newsbomb.gr: Τα τρία δημοσκοπικά μηνύματα προς ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

H εξαμηνιαία έρευνα «ΤΑΣΕΙΣ» της MRB που δημοσιεύει το Newsbomb.gr δίνει διψήφια διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και σημαντική άνοδο των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ υπό τον νέο του πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη.

Στα ποιοτικά της στοιχεία όμως, περιλαμβάνει και σημαντικά πολιτικά μηνύματα προς όλες τις πλευρές σε μια κρίσιμη και ρευστή συγκυρία – μηνύματα, τα οποία αποκωδικοποιεί ο διευθύνων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος μιλώντας στο Meeting Point και την Ολγα Τρέμη.

Αναλύοντας την δημοσκόπηση, ο Δημήτρης Μαύρος επισημαίνει ότι το κεντρικό αίτημα των ψηφοφόρων προς όλο το πολιτικό σύστημα είναι εκείνο της αποτελεσματικότητας.

Οι πολίτες, όπως λέει, ζητούν απ’ όλους ετοιμότητα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση κρίσεων. Και ζητούν επίσης να εξαντληθούν οι ευκαιρίες για ανάπτυξη.
Πέραν αυτού, ο Δημήτρης Μαύρος εντοπίζει τρία βασικά μηνύματα προς ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ μέσα από τα ποιοτικά ευρήματα της έρευνας.

*Το μήνυμα, όπως λέει, προς την Νέα Δημοκρατία είναι ότι οι πολίτες «περιμένουν να κάνει περισσότερα». Η αποτελεσματικότητα, άλλωστε, προκύπτει ως βασικό ζητούμενο από το σύνολο του πολιτικού συστήματος.

*Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες ζητούν καθαρή και πειστική πρόταση στον τομέα της ανάπτυξης. «Εάν δεν με πείσεις, μπορεί να πάω και δίπλα», είναι το μήνυμα όπως λέει χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της MRB.

*Για το ΚΙΝΑΛ, και τον νέο πρόεδρό του Νίκο Ανδρουλάκη, το μήνυμα είναι μήνυμα προσδοκιών – οι πολίτες του δίνουν μεγάλο χώρο και τον καλούν να μην διαψεύσει τις προσδοκίες τους. «Εάν ήμουν στην θέση του, τα βράδια θα ίδρωνα», λέει ο Δημήτρης Μαύρος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της MRB αποκωδικοποιώντας επίσης την άνοδο του ποσοστού του ΚΙΝΑΛ και τις μετακινήσεις ψηφοφόρων, σημειώνει πως το Κίνημα Αλλαγής εισπράττει ένα ποσοστό 4% από τους ψηφοφόρους του 2019 του ΣΥΡΙΖΑ κι ένα 2% από τους ψηφοφόρους της ΝΔ – δηλαδή, οι εισροές από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ είναι διπλάσιες εκείνων που προέρχονται από την Νέα Δημοκρατία.

Δείτε την ανάλυση της δημοσκόπησης της MRB από τον Δημήτρη Μαύρο, στο Meeting Point του Newsbomb.gr με την Όλγα Τρέμη:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Κάρμελ: Ισχυρό αλλά σύντομο το χτύπημά της - Πότε και πόσο θα χιονίσει στην Αττική

The Bachelor: Επεισοδιακή αποχώρηση - Πέταξε τα κοσμήματα στον Αλέξη Παππά και έφυγε

Καιρός: «Κλείδωσαν» τα χιόνια το Σαββατοκύριακο - Τι καιρό θα κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά