ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία Κάρμελ: Ισχυρό αλλά σύντομο το χτύπημά της - Πότε και πόσο θα χιονίσει στην Αττική

Κακοκαιρία Κάρμελ
Ανάλυση της κακοκαιρίας Κάρμελ από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ο οποίος ζητά προσοχή για τον παγετό
INTIME

Ανάλυση της κακοκαιρίας Κάρμελ από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ο οποίος ζητά προσοχή για τον παγετό

Σε ανάλυση για την κακοκαιρία Κάρμελ η οποία αναμένεται να χτυπήσει από σήμερα, Παρασκευή, το βράδυ και από τα βορειοανατολικά με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, το τσουχτερό κρύο, τις τοπικά ισχυρές καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα αλλά και τους θυελλώδεις βοριάδες προχώρησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Όπως γράφει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης «σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία μπορεί το νέο κύμα κακοκαιρίας τοπικά να έχει μεγάλη ένταση, παρόλα αυτά η διάρκειά του θα είναι γενικά μικρή και αυτό το στοιχείο θα βοηθήσει στο να μην υπάρξουν σημανικά και εκτεταμένα προβλήματα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέσα στην Κυριακή τα 3/4 της χώρας μας θα απολαύσουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, ήλιος όμως με δόντια μιας και το κρύο θα είναι τσουχτερό στο σύνολο της χώρας μας».

Σε βίντεο που δημοσίευσε φαίνεται η πορεία και εξέλιξη των βροχοπτώσεων με χρονικό βήμα ανά τρεις ώρες από το βράδυ σήμερα, Παρασκευή, και μέχρι και το βράδυ της Κυριακής όπου θα ολοκληρώσει τη δράση του αυτό το νέο κύμα στο μεγαλύτερο ποσοστό του. «Σημειώστε ότι αυτό το νέο κύμα κακοκαιρίας θα αφορά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας που βρίσκονται ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου και από το ύψος της Χαλκιδικής και πιο νότια» γράφει ο κ. Μαρουσάκης και προσθέτει: Τις πιο αξιόλογες - επικίνδυνες βροχές - καταιγίδες τις αναμένουμε προς τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.


Σε δεύτερο βίντεο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παρουσιάζει την πορεία και εξέλιξη των χιονοπτώσεων με χρονικό βήμα ανά τρεις ώρες από το βράδυ σήμερα, Παρασκευή, και μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Όπως αναφέρει «πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται το Σάββατο και μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα στην Εύβοια, την Αττικοβοιωτία, την ανατολική, κεντρική και βόρεια Πελοπόννησο. Προσοχή στην εθνική οδό που συνδέει την Αθήνα με τη Λαμία, την εθνική Κορίνθου - Τρίπολης αλλά και το μεγαλύτερο εθνικό - επαρχιακό οδικό δίκτυο που αναπτύσσεται στην Εύβοια. Πυκνές χιονοπτώσεις θα δεχτούν και τα βουνά της Κρήτης!!!»

Κακοκαιρία Κάρμελ: Χιόνια και στην Αττική

«Πυκνές χιονοπτώσεις θα δεχτούν οι ορεινοί όγκοι του νομού Αττικής με έμφαση την Πάρνηθα, τον Κιθαιρώνα και την Πεντέλη χωρίς να αποκλείεται να δούμε το χιόνι να πέφτει και σε χαμηλότερα υψόμετρα στα βόρεια τμήματα του νομού απόγευμα και βράδυ Σαββάτου. Όπως όλα δείχνουν όμως μετά και τις πρωινές ώρες της Κυριακής τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και θα δούμε ακόμη και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια» αναφέρει ειδικά για το πέρασμα της κακοκαιρίας Κάρμελ από την Αττική ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Κακοκαιρία Κάρμελ: Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, προσοχή στον παγετό

Σε τρίτο βίντεο αποτυπώνεται η εξέλιξη των ανέμων οι οποίοι θα φτάνουν και τα επίπεδα θυέλλης στο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις αλλά από την Κυριακή το μεσημέρι και μετά θα αρχίσουν να υποχωρούν και από τα βόρεια προς τα νότια.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί, επίσης, ότι «η έλευση των πολικών αερίων μαζών θα οδηγήσει την θερμοκρασία σε κατακόρυφη πτώση. Έτσι εκεί όπου θα ξαστερώσει ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν προκαλώντας ισχυρό παγετό. Μεγάλη προσοχή κατά τόπους στα ηπειρωτικά!!!».

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης κλείνει την ανάρτησή του με την πρόγνωση του καιρού για τα Χριστούγεννα γράφοντας ότι «θα επικρατήσει ήπιος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας. Πιθανόν να έχουμε λίγες τοπικές βροχές στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο που σε καμία περίπτωση δεν θα προβληματίσουν ιδιαίτερα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: «Όχι» από 7 στους 10, Διαφωνούν με το πρόστιμο των €100 οι 6 στους 10

Μέτρα για τον κορονοϊό: Αυτό είναι το ΦΕΚ για τους ταξιδιώτες που μπαίνουν στην Ελλάδα

The Bachelor: Επεισοδιακή αποχώρηση - Πέταξε τα κοσμήματα στον Αλέξη Παππά και έφυγε

Καιρός: «Κλείδωσαν» τα χιόνια το Σαββατοκύριακο - Τι καιρό θα κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά