Σε λειτουργία το νέο data center της Lamda Hellix

Newsbomb

Σε περιφερειακό κόμβο λειτουργίας κρίσιμων υποδομών data center θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα η Lamda Hellix.

Του Δημήτρη Μαλλά

Η εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των κέντρων δεδομένων (data centers), ανακοίνωσε ότι από τις αρχές του έτους έθεσε σε λειτουργία το νέο της data center, το Athens-2, το οποίο είναι το μοναδικό στην Ευρώπη με πιστοποίηση LEED για την χαμηλή κατανάλωση ενέργειας που κάνει.

Η επένδυση στο Athens-2 ξεπέρασε τα 10 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα βοηθήσει την Lamda Hellix να ενισχύσει περαιτέρω τα έσοδα της. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Απόστολος Κάκκος κατά τη διάρκεια της σχετικής συνέντευξης Τύπου, το 2014 έκλεισε με τα έσοδα να ξεπερνούν τα 9 εκατ. ευρώ (από περίπου 7,5 εκατ. ευρώ το 2013), ενώ ο στόχος για φέτος είναι να ξεπεράσουν τα 10 εκατ. ευρώ. Το συνολικό επενδυτικό πλάνο της εταιρείας ανέρχεται για την περίοδο 2015-2020 στα 25 εκατ. ευρώ.

Η Lamda Hellix έκανε την εμφάνιση της στην ελληνική αγορά το 2003 οπότε και ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο data center (Athens-1), το οποίο βρίσκεται στο Κορωπί Αττικής. Δίπλα από το Athens-2 βρίσκεται και το νέο data center, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία στο διάστημα 2008 – 2014 υλοποίησε επενδύσεις ύψους 11 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, στο διάστημα αύξησε κατά 70% το ανθρώπινο δυναμικό της και έχει φθάσει πλέον να απασχολεί 42 άτομα.

Το Athens-2 τέθηκε σε λειτουργία το Ιανουάριο 2015, και στις εγκαταστάσεις του φιλοξενούνται ήδη κρίσιμες υποδομές σημαντικών εταιρειών, όπως η Citi, κορυφαία παγκόσμια τράπεζα, με παρουσία σε περισσότερες από 160 χώρες, η Upstream, που λειτουργεί μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω κινητών συσκευών (m-commerce) στον κόσμο, η FilmOn, η μεγαλύτερη εταιρία παροχής δωρεάν τηλεοπτικών προγραμμάτων μέσω internet παγκόσμια και η IpHost, κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών hosting και internet στην Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved