ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Κ. Μίχαλος περιμένει το σχέδιο για τον «ακατάσχετο» των επιχειρήσεων

Ο Κ. Μίχαλος περιμένει το σχέδιο για τον «ακατάσχετο» των επιχειρήσεων

Τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη θεσμοθέτηση του «ακατάσχετου» λογαριασμού της επιχείρησης περιμένει ο επιχειρηματικός κόσμος καθώς υπάρχουν πολλές διαφορετικές κατηγορίες υποχρεώσεων...

Αυτό υπογραμμίζει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος σχετικά με το θέμα επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη άμεσης υλοποίησης του επαγγελματικού ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η θέση των επιμελητηρίων είναι να περιλαμβάνονται σε αυτό το λογαριασμό μόνο οι βασικές ανάγκες των επιχειρήσεων, δηλαδή μισθοδοσία, ενοίκιο, λογαριασμοί δημοσίου και ασφαλιστικών ταμείων "ώστε να μην εφευρεθούν νέα εξοδολόγια" όπως συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος βλέπει με θετικό τρόπο την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου αλλά περιμένει από την κυβέρνηση να γνωστοποιήσει το σχεδιασμό για τον τρόπο εφαρμογής του καθώς «όσες συζητήσεις έχουν γίνει μέχρι τώρα, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές κατηγορίες υποχρεώσεων στις διάφορες μορφές επιχειρηματικότητας».

Σχετικές ειδήσεις