ΠΝΟ: Καθολική η συμμετοχή των ναυτεργατών στην απεργία

Newsbomb

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία τονίζει σε ανακοίνωση της, την καθολικότητα της συμμετοχής των ναυτεργατών στην απεργία της Μεγάλης Τρίτης και της Μεγάλης Τετάρτης.

Παράλληλα, απορρίπτει τις κατηγορίες για πολιτικά και κομματικά υποκινούμενες κινητοποιήσεις από τους ναυτικούς.

Συγκεκριμένα, η ΠΝΟ αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι: «Η απεργία των ναυτεργατών συνάντησε μια πρωτοφανή -για τα ελληνικά ναυτεργατικά δεδομένα- ανηλεή και αδικαιολόγητη επίθεση από πλευράς κυβέρνησης, μερίδας μέσων ενημέρωσης αλλά και συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτικών κομμάτων».

Την ίδια στιγμή, υποστηρίζει εκ νέου τα αιτήματά της για αυτόνομη λειτουργία του Οίκου Ναύτου και όχι υπό την εποπτεία του ΕΟΠΥΥ αλλά και αντιμετώπισης της ανεργίας που μαστίζει τους Έλληνες ναυτικούς, μετά και την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα.

Επίσης, χαρακτηρίζει ανεπίτρεπτη την εργοδοτική επέμβαση στα εσωτερικά των ναυτεργατικών σωματείων από τον πρόεδρο του Συνδέσμου ΕπιχειρήσεωνΕπιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) Απόστολο Βεντούρη, ο οποίος, όπως σημειώνει η ΠΝΟ, επικαλούμενος στοιχεία που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα, εξαπέλυσε απρόκλητες και αήθεις προσωπικές επιθέσεις σε τηλεοπτικά δίκτυα κατά του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved