ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Λήγει η προθεσμία - Πότε έρχονται τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Λήγει η προθεσμία - Πότε έρχονται τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Διορία μέχρι και τις 28 Αυγούστου, για την υποβολή δήλωσης έχουν οι φορολογούμενοι.

Η αντίστροφη μέτρηση για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων έχει ξεκινήσει.

Υπενθυμίζεται πως η υποβολή των δηλώσεων έληγε στα τέλη Ιουλίου, ωστόσο, εκκρεμούσε η κατάθεση του 25% του συνόλου και γι' αυτό κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί παράταση για έναν ακόμη μήνα.

«Ανάσα» στους φορολογούμενους δίνει η δυνατότητα αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος σε 12 ή ακόμη και σε 24 μηνιαίες δόσεις, αντί των 8 μηνιαίων που ήδη προβλέπονται από το υπουργείο Οικονομικών. Η έκπτωση του 2% διατηρείτε για εφάπαξ πληρωμή φόρου έως τις 21 Αυγούστου, ενώ στις επιχειρήσεις εφαρμόζεται η μείωση προκαταβολής φόρου σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου.

Πρόστιμα και με τόκο για όσους δεν υποβάλλουν δήλωση


Επίσης, άνοιξε η εφαρμογή για την κατάθεση τροποποιητικών δηλώσεων χωρίς πρόστιμο εάν αυτό γίνει με καταληκτική ημερομηνία την 28η Αυγούστου. Αν τροποποιηθούν στοιχεία που δεν επηρεάζουν τον φόρο ή δεν ευθύνεται ο φορολογούμενος για αυτή την αλλάγη, όπως για παράδειγμα η εκπρόθεσμη έκδοση βεβαίωσης αποδοχών από τον εργοδότη, τότε ο φορολογούμενος δεν θα πληρώσει πρόστιμο. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις τροποποίησης υπάρχει 100 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα, 250 ευρώ σε υπόχρεους με απλογραφικά βιβλία και 500 ευρώ σε υπόχρεους με διπλογραφικά βιβλία. Το πρόστιμο αυτό έχει προσαύξηση 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης εάν έχει παρέλθει ο χρόνος πληρωμής του φόρου.

ΕΝΦΙΑ

Το αργότερο έως το τέλος Αυγούστου θα έχουν αναρτηθεί στο TAXISnet τα εκκαθαριστικά του φετινού Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

Η καταβολή του φόρου θα γίνει σε έξι μηνιαίες δόσεις.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν στο φετινό εκκαθαριστικό τον ίδιο ΕΝΦΙΑ με το 2019.

Ο φετινός ΕΝΦΙΑ, λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός, θα πληρωθεί φέτος σε έξι δόσεις με την πρώτη να ξεκινά στο τέλος Σεπτεμβρίου και την τελευταία στο τέλος του Φεβρουαρίου του 2020 .

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις επιχειρήσεις δεν προβλέπεται έκπτωση φόρου σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησής του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Μητσοτάκης: «Είμαστε έτοιμοι για νέα μέτρα» - Τι είπε για το εμβόλιο