ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα self - tests η κρίσιμη παράμετρος για το πλήρες άνοιγμα της αγοράς

Τα  self - tests η κρίσιμη παράμετρος για το πλήρες άνοιγμα της αγοράς
INTIME

Με ανοιχτά, χωρίς click inside, καταστήματα εκτιμά η κυβέρνηση ότι θα βρει το Πάσχα την αγορά, ενώ από τον Μάιο αναμένει επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς θα έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός σε περισσότερες ομάδες πληθυσμού σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των τεστ αυτοδιάγνωσης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στόχος είναι εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες από την ερχόμενη Δευτέρα μαζί με τα self - tests στο λιανεμπόριο να ανοίξουν τα καταστήματα χωρίς ραντεβού για click inside, αλλά με τρίωρο περιορισμό για αγορές και με τη δυνατότητα στους καταναλωτές να μπαίνουν τηρουμένων των μέτρων σε όποιο κατάστημα επιθυμούν. Στις προθέσεις του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να ανοίξουν και τα εμπορικά κέντρα και τα malls.

Στόχος είναι όλα τα καταστήματα να είναι ανοιχτά το Πάσχα, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης. «Υπάρχει ένας αγώνας δρόμου τον οποίον κάνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης να εντάξουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα και το λιανικό εμπόριο στη διαδικασία των self tests.

Στην περίπτωση που αυτό επιτευχθεί τις επόμενες μέρες, θα μπορούμε ενδεχομένως και από Δευτέρα να προχωρήσουμε, φυσικά πάντα με τον περιορισμό του μηνύματος των τριών ωρών, των τετραγωνικών, των μασκών και όλων των μέτρων προστασίας». Οπως δήλωσε ο υπουργός, πρόθεση του υπουργείου είναι να καταργηθεί το click inside και να επιτρέπεται η βούληση του πελάτη να μπει στο κατάστημα.