ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Π. Οικονόμου: Χρειάζεται «κούρεμα» στα στεγαστικά δάνεια

Π. Οικονόμου: Χρειάζεται «κούρεμα» στα στεγαστικά δάνεια

Να «κουρευτούν» τα στεγαστικά δάνεια όλων των πολιτών πρότεινε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μια γενναία πολιτική αναδιάρθρωσης των δανείων, κάτι επωφελές τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για την οικονομία, ενώ αντιτάσσεται στο ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων.

«Όχι δεν χρειάζονται ούτε νέοι φόροι, ούτε αυξήσεις σε υπάρχοντες. Τα δημόσια έσοδα μπορούν να συνεχίσουν την αυξητική πορεία τους σε σχέση με πέρυσι παρά την ύφεση, εφόσον συνεχιστεί η εντατικοποίηση της μάχης κατά της φοροδιαφυγής και η όλο πιο αποτελεσματική λειτουργία της φορολογικής αρχής», τόνισε μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ενώ απέκλεισε την αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Αναφερόμενος στις εκλογές, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι κατανοεί μεν τον θυμό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας όμως ότι «δεν θα αφήσουμε να χρησιμοποιηθούν τα συναισθήματα μας αυτά για να γκρεμιστεί η παράταξη». Στα πλαίσια αυτά, εκτίμησε ότι οι ψηφοφόροι θα δώσουν καθαρή πλειοψηφία σε δυνάμεις που υπηρέτησαν με συνέπεια και δεσμεύονται ότι θα επιχειρήσουν «την ασφαλή επαναφορά των πραγμάτων σε μια σταθερή και ανοδική τροχιά».