ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βεστερβέλε: Το Βερολίνο θα επεξεργαστεί σύμφωνο ανάπτυξης

Βεστερβέλε: Το Βερολίνο θα επεξεργαστεί σύμφωνο ανάπτυξης

Το Βερολίνο θα επεξεργαστεί ένα σύμφωνο ανάπτυξης μετά τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύει στο κυριακάτικο φύλλο της η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Βεστερβέλε εκτίμησε ότι τόσο το Παρίσι όσο και το Βερολίνο θα προτείνουν καλές λύσεις για την Ευρώπη και το ευρώ. «Μετά τις εκλογές, θα αρχίσουμε γρήγορα να εργαζόμαστε ώστε να προστεθεί στη δημοσιονομική συνθήκη ένα σύμφωνο ανάπτυξης για περισσότερη ανταγωνιστικότητα» σημείωσε.

Στην ίδια εφημερίδα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε ότι η στρατηγική της Ε.Ε. εξ αρχής δύο πυλώνες «για να θέσει υπό έλεγχο τις δύο αιτίες της κρίσης: τη μείωση των ελλειμμάτων και τις μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας που απουσιάζει, και συνεπώς να δημιουργήσουμε την ανάπτυξη».

Μια ατζέντα για την ανάπτυξη είχε προαναγγείλει και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, που σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Leipziger Volkszeitung, είχε δηλώσει: «Ετοιμάζουμε μια ατζέντα για την ανάπτυξη ενόψει της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής του Ιουνίου». Πάντως, είχε διευκρινίσει ότι δεν θα υπάρξουν νέες διαπραγματεύσεις όσον αφορά την ευρωπαϊκή δημοσιονομική συνθήκη.