Κίνητρα για την επιστροφή  νοικοκυριών στο πετρέλαιο θέρμανσης

Newsbomb

INTIME

Κίνητρα για την επιστροφή  νοικοκυριών στο πετρέλαιο θέρμανσης,  αντί των air condition, επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Το οικονομικό επιτελείο αναφέρουν πληροφορίες αναζητά τρόπους ώστε για τη συγκεκριμένη κατηγορία καταναλωτών, η χρήση πετρελαίου να κοστίζει τελικά αισθητά φθηνότερα. Οι αποφάσεις βρίσκονται κοντά, αναφέρουν πηγές και οι ανακοινώσεις αναμένεται να περιληφθούν στο πακέτο εξαγγελιών της ΔΕΘ στο επίκεντρο του οποίου θα βρίσκεται η ενεργειακή κρίση και οι παρενέργειές της.

Δυσκολίες συγκεντρώνει το εγχείρημα της διαχείρισης του κόστους θέρμανσης 700.000 νοικοκυριών με φυσικό αέριο. Το περυσινό σχήμα των επιδοτήσεων (20 ευρώ από το κράτος και 20 από τη ΔΕΠΑ) εφέτος κρίνεται ανεπαρκέστατο για την κάλυψη του προβλήματος όταν οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 250 και 300 ευρώ, αν δεν τις ξεπερνούν. Και σε αυτό το μέτωπο αναζητείται ένα σχήμα κινήτρων αντικατάστασης της χρήσης φυσικού αερίου (δύσκολο) και επιδοτήσεων που θα οδηγεί σε ανεκτές επιβαρύνσεις τα συγκεκριμένα νοικοκυριά.

Το στοίχημα των επομένων μηνών είναι να μην ξεπαγιάσουν τα νοικοκυριά. Σε αυτό το στοίχημα, καταλύτης θα είναι η σημαντική αύξηση της επιδότησης θέρμανσης, κίνητρα υποκατάστασης φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και εξοικονόμησης ενέργειας.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved