ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης: Πάνω από 7% οι αυξήσεις στις συντάξεις

Μητσοτάκης: Πάνω από 7% οι αυξήσεις στις συντάξεις
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις αυξήσεις στις συντάξεις
Eurokinissi

Οπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, οι αυξήσεις στις συντάξεις θα ξεπεράσουν το 7% και έτσι οι συνταξιούχοι σε συνδυασμό με την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ που θα λάβουν, θα έχουν μία ακόμη ανάσα κόντρα στην ακρίβεια που επικρατεί στην αγορά

Στις αυξήσεις που θα λάβουν οι συνταξιούχοι από το νέο έτος αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την πορεία της επίλυσης των ζητημάτων για τις εκκρεμείς συντάξεις.

Οπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, οι αυξήσεις στις συντάξεις θα ξεπεράσουν το 7% και έτσι οι συνταξιούχοι σε συνδυασμό με την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ που θα λάβουν, θα έχουν μία ακόμη ανάσα κόντρα στην ακρίβεια που επικρατεί στην αγορά.

Με τις αυξήσεις που θα δοθούν στους συνταξιούχους στις αρχές του 2023 – έπειτα από 12 έτη – το 94,6% θα αυξήσει το εισόδημά του.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ, διπλές αυξήσεις θα πάρουν 1,3 εκατομμύρια συνταξιούχοι, τριπλές αυξήσεις θα εισπράξουν περίπου 100.000 ενώ μία επιπλέον σύνταξη θα πιστωθεί ένας στους δύο συνταξιούχους. Οι υπόλοιποι θα δουν μόνο λογιστικές αυξήσεις ή πολύ μικρές, οριακές αυξήσεις, καθώς διατηρούν μεγάλη προσωπική διαφορά.

Η ανακοίνωση των αυξήσεων θα γίνει τον Μάρτιο – όταν θα οριστικοποιηθούν τα ποσοστά των αυξήσεων του πληθωρισμού και της αύξησης του ΑΕΠ – ενώ η καταβολή των νέων συντάξεων και των αναδρομικών (από 1.1.2023) θα γίνει με τις συντάξεις του Απριλίου.

Οι αυξήσεις στις συντάξεις

Η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων και συγκεκριμένα τα 2.472.939 σε σύνολο 2.613.747 (94,6%) θα δουν μία, δύο ή και τρεις αυξήσεις στο εισόδημά τους. Μάλιστα οι αυξήσεις είναι τέτοιες που εξασφαλίζουν ότι ένας στους δύο συνταξιούχους θα λάβει τουλάχιστον μία επιπλέον σύνταξη (αρκετοί και ποσά μεγαλύτερα από μία επιπλέον σύνταξη).

Σχετικές ειδήσεις

Μητσοτάκης: Εκδόθηκαν πάνω από 470.000 συντάξεις σε 22 μήνες

Αυξήσεις σε συντάξεις και μισθούς το 2023 -Ποιοι κερδίζουν περισσότερο

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται την Πρωτομαγιά - Το επικρατέστερο σενάριο