ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημείο συνάντησης της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς η Αθήνα

Σημείο συνάντησης της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς η Αθήνα

Σημείο συνάντησης της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς θα καταστεί η Αθήνα για το επόμενο εξάμηνο, λόγω της ανάληψης της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από τη χώρα μας.

H Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος φιλοξένησε αυτές τις ημέρες, στην Αθήνα το Strategic Board (Στρατηγικό Συμβούλιο) της Insurance Europe που αποτελεί το αντιπροσωπευτικό όργανο των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που λειτουργούν στην Ευρώπη.

Το Strategic Board είναι ανώτατο συμβουλευτικό όργανο με μέλη επικεφαλής και ανώτατα στελέχη μεγάλων ευρωπαϊκών ασφαλιστικών ομίλων και εκπροσώπους της ασφαλιστικής αγοράς και έχει ως στόχο τη στρατηγική καθοδήγηση της Insurance Europe.

Σκοπός της επίσκεψης στην Αθήνα ήταν να ενημερωθούν για τις προτεραιότητες που θα θέσει η Ελλάδα σε θέματα τα οποία άπτονται της ασφαλιστικής δραστηριότητας, με την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το α΄ εξάμηνο του 2014. Τις προτεραιότητες της ελληνικής πολιτείας παρουσίασαν συνοπτικά εκπρόσωποι της Τράπεζας της Ελλάδας.

Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Α. Σαρρηγεωργίου αναφέρθηκε στα βασικά σημεία που σχηματίζουν την εικόνα της σύγχρονης ελληνικής οικονομίας και της ασφαλιστικής αγοράς σημειώνοντας:

«Παρά τις δυσκολίες, πιστεύουμε στις προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας και της ασφαλιστικής αγοράς. Στην ΕΑΕΕ, βασικός στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι οι αλλαγές που πραγματοποιούνται στο ρυθμιστικό πλαίσιο της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς θα επιδράσουν θετικά στην αύξηση της αξιοπιστίας μας και στην ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης χωρίς να δημιουργείται επιπλέον γραφειοκρατία που θα λειτουργήσει εις βάρος της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και τελικά των ασφαλισμένων».