ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζερβός:Τη βιομηχανική πολιτική πρέπει να την ασκούν οι κυβερνήσεις

Ζερβός:Τη βιομηχανική πολιτική πρέπει να την ασκούν οι κυβερνήσεις

«Τη βιομηχανική πολιτική μιας χώρας πρέπει να την κάνουν οι κυβερνήσεις, όχι οι εταιρείες, όπως η ΔΕΗ και η ΔΕΠΑ».

Με τη φράση αυτή, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, έλαβε ξεκάθαρη θέση στη συζήτηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε σχέση με το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας, μιλώντας σήμερα από το βήμα του συνεδρίου του Economist, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ. Όπως είπε, τα τιμολόγια υψηλής τάσης της ΔΕΗ παραμένουν στα ίδια επίπεδα από το 2008, αφού τα τελευταία 5,5 χρόνια δεν έχει υπάρξει αύξηση, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στη μέση και ιδίως τη χαμηλή τάση.

13673840

«Αν έχει αυξηθεί το ενεργειακό κόστος στην υψηλή τάση είναι για άλλους λόγους», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η ελληνική βιομηχανία πραγματικά βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Ως δημόσια επιχείρηση, όμως, δεν μπορούμε να πουλάμε κάτω του κόστους. Αν εγώ πουλήσω κάτω του κόστους σε οποιαδήποτε βιομηχανία, την άλλη μέρα θα πάω στον εισαγγελέα, πράγμα που έχει ήδη γίνει για ένα-δύο θέματα».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «τα νούμερα που παρουσιάζονται στον Τύπο (για το ενεργειακό κόστος) και τα οποία «λέει» η ελληνική βιομηχανία, δεν προκύπτουν πουθενά από τα επίσημα στοιχεία». Όπως είπε, η Κομισιόν παρουσίασε πρόσφατα τα κόστη της βιομηχανίας -που αμφισβητήθηκαν από τους εκπροσώπους των ελληνικών βιομηχανιών- τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που ακούγονται στην Ελλάδα. «Δεν ξέρω πού είναι η αλήθεια», είπε, αλλά πρόσθεσε ότι κατά κύριο λόγο πιστεύει τα επίσημα στοιχεία.

Διαβάστε επίσης:

Κραυγή αγωνίας από τους βιομήχανους για το ενεργειακό κόστος