Βαρουφάκης σε Daily Telegraph: Περαιτέρω δημοσιονομική σύσφιξη είναι τιμωρία

Newsbomb

Δεν υπάρχει μακροοικονομικό επιχείρημα για περαιτέρω δημοσιονομική σύσφιξη. Ο μόνος λόγος για τέτοια εξέλιξη θα είναι στο πλαίσιο τιμωρίας.

Με αυτή τη δήλωση ο Γιάννης Βαρουφάκης απαντά στις προτάσεις περί συνέχισης του μνημονίου, σε δηλώσεις που έκανε στην Daily Telegraph ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup σήμερα (20/2).

Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία, δηλώνει ο Γιάννης Βρουφάκης αν οι δανειστές μας επιμείνουν να παραμείνει η Ελλάδα στο παλιό καθεστώς, υπό τους όρους που έχει θέσει η Τρόικα, δηλαδή την αύξηση του Πρωτογενούς πλεονάσματος από 1,5% στο 4,5% επί του ΑΕΠ.

Έχουμε κάνει τα πάντα για να υπάρξει συμφωνία, συνεχίζει. Είμαστε προετοιμασμένοι για να αποφύγουμε κινήσεις που θα έθεταν σε κίνδυνο τη χρηματοοικονομική σταθερότητα ή την ελληνική ανταγωνιστικότητα. Αλλά αυτό που δε μπορούμε να δεχθούμε, καταλήγει είναι η συνέχιση ενός προγράμματος που συμφωνήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, επειδή απλώς έτσι λένε οι κανόνες.

Η μόνη αιτιολογία για τη συνέχιση παραπέμπει σε ένα καθεστώς τιμωρίας, τονίζει. Το μόνο που ζητάμε είναι ένας τρόπος για να βγούμε από αυτόν το φαύλο κύκλο, καταλήγει.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved