ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup - LIVE: «Λευκός καπνός» από τις Βρυξέλλες - Παρασκήνιο διαβουλεύσεων

Eurogroup - LIVE: «Λευκός καπνός» από τις Βρυξέλλες - Παρασκήνιο διαβουλεύσεων

Κορυφώνεται η αγωνία στις Βρυξέλλες λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στη συνεδρίαση του Eurogroup - Στις 19:30 ξεκίνησε το Eurogroup και όλα δείχνουν συμφωνία - Πυρετός διαβουλεύσεων στο παρασκήνιο για πολλές ώρες - Σε εξέλιξη από τις 16:00 «τριγωνικές» συναντήσεις μεταξύ της Κριστίν Λαγκάρντ, του Γερούν Ντάισελμπλουμ, του Γιάννη Βαρουφάκη και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ EUROGROUP - ΤΟ NEWSBOMB ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Αν και νωρίς το μεσημέρι, ο επικεφαλής του Eurogroup είχε ανακοινώσει ότι η προγραμματισμένη για τις 16:00 συνεδρίαση, θα ξεκινούσε στις 17:30 (πάντα ώρα Ελλάδας). Το Eurogroup ξεκίνησε τελικώς στις 19:30 με αισιόδοξα μηνύματα για συμφωνία.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες και τις οποίες είχαμε γράψει νωρίτερα από το Newsbomb.gr, φαίνεται πως οι δυο πλευρές έχουν καταλήξει σε συμφωνία και εξεύρεση λύσης στις συναντήσεις που έγιναν πριν από το Eurogroup.

Όλες οι προσπάθειες μεταξύ των Ευρωπαίων δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης έχουν στόχο την επίτευξη μιας λύσης που θα επιτρέψει τη συνέχιση του δανειακού προγράμματος και θα απομακρύνει το ενδεχόμενο κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας στις 28 Φεβρουαρίου.

Οι διπλωματικές επαφές προσδοκούν στο να εξαχθεί ένα τελικό συμπέρασμα που δεν θα δείχνει «νικητές και ηττημένους».

Νωρίτερα, αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κατά την προσέλευσή του στη συνεδρίαση, ενώ στην ίδια σκληρή γραμμή του Βερολίνου, αλλά πιο διαλλακτικός στο να βρεθεί λύση εμφανίστηκε ο κ. Σόιμπλε.

«Είχαμε και θα έχουμε πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης εισερχόμενος στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα.

«Ελπίζουμε ότι θα έχουμε άσπρο καπνό σήμερα», πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης.

«Το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα, αλλά είναι θέμα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας ολόκληρου του ευρωπαϊκού οικοδομήματος» δήλωσε από την πλευρά του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ολόκληρη η δήλωση Σόιμπλε έχει ως εξής:

«Σημαντικό είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη από όλες τις χώρες της ΕΕ- αυτό είναι το μέλημα μας και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια. Έχουν ειπωθεί τα πάντα. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε. Δεν έχει να κάνει με μεμονωμένα κράτη, αλλά με την εξεύρεση λύσεων που θα βασίζονται σε εμπιστοσύνη κι αξιοπιστία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Τα έχουμε συζητήσει τόσες φορές, όλοι είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε στα σοβαρά τις διαπραγματεύσεις αυτές. Πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι προηγούμενες συμφωνίες. Πρέπει να βρούμε λύσεις, προκειμένου να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη στο ευρώ»

Συμφωνία ή ρήξη; Πού αποσκοπεί η επιθετικότητα προς την Ελλάδα, όπως αυτή εκφράστηκε από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγα μόλις λεπτά μετά την αποστολή του ελληνικού αιτήματος στον Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ;

Ποιο θα είναι το σημερινό αποτέλεσμα του Eurogroup;

Το Newsbomb.gr, πάντα στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν πριν από το Eurogroup, παρουσιάζοντας όλες τις εξελίξεις από τα κέντρα αποφάσεων σε Αθήνα, Βρυξέλλες, Βερολίνο και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς και τις αντιδράσεις από την άλλη πλευρά του ατλαντικού, όπου το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για όσα θα συμβούν απόψε είναι κάτι παραπάνω από έντονο.

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της Παγκόσμιας Οικονομίας… LIVE

Σχετικές ειδήσεις