ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Guardian: Η Ελλάδα στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι - Ιστορική η απόφαση Τσίπρα

Guardian: Η Ελλάδα στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι - Ιστορική η απόφαση Τσίπρα

Πέντε μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ και δη ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκονται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία και την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

Με αυτά τα λόγια ο Guardian αναφέρεται στην κρίσιμη συνάντηση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα για το μέλλον της Ελλάδας και την συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Θα αποδεχθεί ο Αλέξης Τσίπρας τους σκληρούς όρους που ζητούνται για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη ή θα διαλέξει το να παραμείνει πιστός στο αντιμνημονιακό όραμα της παράταξής του; Αυτό αναρωτιέται ο Guardian λέγοντας ότι αυτό που ξεκίνησε ως μια συζήτηση σε καλό, διπλωματικό κλίμα, έχει καταλήξει "ξινή" καθώς οι διαπραγματεύσεις έχουν φθάσει επανειλημμένα σε αδιέξοδο εξαιτίας της αποτυχίας της Αθήνας να παρουσιάσει πειστικές μεταρρυθμίσεις.

"Είναι σαν να εργάζονται αυτοί σε Excel και εμείς σε Word" δηλώνει μια πηγή με γνώση των διαπραγματεύσεων συμπληρώνοντας "Δεν φαίνεται να υπάρξει καμία σύγκλιση απόψεων".

"(Η απόφαση) είναι στα χέρια του", ανέφερε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου στον Observer, συμπληρώνοντας: "Ο ίδιος ο Τσίπρας έχει συναίσθηση του ιστορικού βάρους που φέρει η απόφασή του".

Όπως σημειώνει η εφημερίδα η στήριξη που έχει από το λαό του, ο Αλέξης Τσίπρας είναι σε ιστορικό υψηλό αφού η πλειονότητα των Ελλήνων αισθάνεται πως αυτή είναι μια μάχη για την αξιοπρεπή διαβίωση.

Σχετικές ειδήσεις