ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο «σφυρί» ξανά η βίλα Λυμπέρη στη Μύκονο

Στο «σφυρί» ξανά η βίλα Λυμπέρη στη Μύκονο

Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στις εκδόσεις Λυμπέρη εξακολουθούν να αγωνίζονται καθημερινά για τη διασφάλιση των δεδουλευμένων τους, που πήγαν στο... βρόντο, μετά το «κανόνι» που τους έριξε ο εκδότης, αίσθηση προκαλεί η είδηση του εκ νέου προγραμματισμού του πλειστηριασμού της βίλας του στη Μύκονο.

Ενα «παλάτι» 900 τ.μ., το οποίο -όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», βγαίνει ξανά στο σφυρί στις 22 Ιουλίου και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον κροίσων από όλο τον κόσμο.

Ωστόσο και αυτός ο πλειστηριασμός αναμένεται να ματαιωθεί, καθώς η βίλα του Αντώνη Λυμπέρη, η οποία έχει ως τιμή εκκίνησης τα 3 εκατομμύρια ευρώ, είναι δεσμευμένη από την αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Οπως τονίζει στην εφημερίδα ο δικηγόρος, Στέλιος Γκαρίπης: «Σύμφωνα με το νόμο 3691/2008 για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ένα από τα μέτρα είναι η απαγόρευση εκποίησης περιουσιακών στοιχείων του κατηγορουμένου. Η απαγόρευση αυτή αποσκοπεί στο να εμποδίσει οποιαδήποτε διάθεση περιουσιακού στοιχείου, είτε από τον ίδιο, είτε από άλλο πρόσωπο, ακόμη και αν είναι το Ελληνικό Δημόσιο, κατά τη διάρκεια της ποινικής διαδικασίας. Η απαγόρευση, ωστόσο, δεν εμποδίζει τη διαδικασία διοικητικής εκτέλεσης (κατάσχεση κ.λπ.) των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ακίνητο του Λυμπέρη στον Τούρλο της Μυκόνου, βγαίνει στο σφυρί από την Eurobank, αλλά είναι υποθηκευμένο και σε άλλες δύο τράπεζες, την Εμπορική και την Κύπρου, που πλέον έχουν συγχωνευτεί με την Alpha και την Πειραιώς, αντίστοιχα.

Η πρώτη διαδικασία για τον πλειστηριασμό είχε προγραμματιστεί τον περασμένο Απρίλιο, αλλά πήρε αναβολή.

Σχετικές ειδήσεις