ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μόνο λόγια από Ντάισελμπλουμ: Η πόρτα για διαπραγματεύσεις είναι ανοιχτή

Μόνο λόγια από Ντάισελμπλουμ: Η πόρτα για διαπραγματεύσεις είναι ανοιχτή

Ορθάνοιχτη είναι η πόρτα για διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, τόνισε για μία ακόμη φορά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε μια προσπάθεια να απλώσει… γέφυρα επικοινωνίας με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά μένοντας μόνο στα λόγια.

«Η πόρτα παραμένει ανοικτή για την Ελλάδα ακόμα και μετά την κατάρρευση των συνομιλιών το περασμένο Σαββατοκύριακο», κατέστησε σαφές ο επικεφαλής του Eurogroup, ο οποίος ωστόσο δεν εξήγησε τι διαπραγμάτευση μπορεί να γίνει αν οι δανειστές επιμένουν στα μέτρα αφαίμαξης εναντίον του ελληνικού λαού.

Ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε επίσης στους δημοσιογράφους πως οι Έλληνες μοιάζουν να έχουν πάρει τις αποφάσεις τους για το μέλλον τους εντός της Ευρωζώνης (απορρίπτοντας τη συμφωνία) και «δεν μπορούμε να αναμιχθούμε σε αυτό».

«Συνεχίζω να λέω ότι η πόρτα μας είναι ανοικτή, αν και οι επιλογές και ο χρόνος έχουν περιοριστεί πολύ», συνέχισε ο Ντάισελμπλουμ.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε αργότερα ότι δεν θα δοθεί κανένα περαιτέρω περιθώριο ελιγμών στην ελληνική κυβέρνηση και θα απαιτηθεί να τηρήσει τις προηγούμενες δεσμεύσεις της.

«Η Ευρώπη είναι έτοιμη να συζητήσει κι άλλο με τους Έλληνες», τόνισε από την πλευρά του ο Ρούτε έπειτα από μια συνάντηση που είχε με τον Ντάισελμπλουμ και το διοικητή της ολλανδικής κεντρικής τράπεζας Κλάας Νοτ.

«Αλλά εάν οι Έλληνες θέλουν να συζητήσουν κι άλλο, αυτό πρέπει να γίνει στο πλαίσιο του ότι 'η συμφωνία είναι συμφωνία. Δεν υπάρχει απλή λύση. Αν θέλεις να εξυγιάνεις την οικονομία σου, χρειάζεσαι βαθιές μεταρρυθμίσεις και βαθιές περικοπές», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα, πάντως, ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε απογοητευμένος διότι «έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων, η Ελλάδα διέκοψε τις συνομιλίες με τους διεθνείς πιστωτές. Αυτό αφορά στην πραγματικότητα το μέλλον της Ελλάδας και επίσης της Ευρωζώνης, αλλά κυρίως της Ελλάδας», έκρινε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας.

Σχετικές ειδήσεις