Δημοψήφισμα - Ντάισελμπλουμ: Το «όχι» δεν ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας

Newsbomb

Nέα αήθης παρέμβαση για να προδικάσει, εκφοβίσει, αποδυναμώσει την επιλογή των Ελλήνων πολιτών από τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση απομείωσης της διαπραγματευτικής της ισχύος.

Το «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής δεν ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας, αντιθέτως θα φέρει και τη χώρα και την Ευρώπη σε πολύ δύσκολη θέση, σχολίασε ο Ντάισελμπλουμ.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα στην προσπάθεια επηρεασμού είπε ότι η ελληνική ηγεσία «έκανε κομματάκια» την πρόταση των θεσμών διαμηνύοντας πως η υπόσχεση που δόθηκε το 2012 για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν είναι πλέον διαθέσιμη.

Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ είπε και το δημοψήφισμα θα δείξει εάν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν τη λιτότητα που απαιτείται για να γίνει αυτό.

Είναι δύσκολο να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης, συνέχισε επαναλαμβάνοντας τα περί χαμένου χρόνου και «πολιτικοποίησης» των συνομιλιών με την ελληνική πλευρά.

Το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα σχετίζεται με έγγραφα που δεν έχουν «καμία σχέση» μετά την λήξη του έκτακτου χρηματοδοτικού προγράμματος την Τρίτη, επισήμανε δε σε επιτροπή του ολλανδικού κοινοβουλίου.

Καταλήγοντας είπε ότι το πρόγραμμα του EFSF έχει λήξει και δεν έχει τελειώσει.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved